Almanya
Gündem

Alman Ordusu’nda Kaybolan 60 Bin Mermi Hala Bulunamadı

Almanya'da orduda silahlar, patlayıcı maddeler ve şimdi de binlerce merminin bulunamaması sebebiyle soruşturmalar sürüyor.
22 Temmuz 2020

Alman gazetesi “Die Welt” hükümetten aldığı bilgilere dayanarak 2010’dan beri en az 60 bin merminin kayıp olduğunu açıklamıştı. Yapılan son incelemelere göre ordunun mühimmat depolarından kaybolan 96 bin merminin 36 bini tekrar bulunmuş ancak 60 bin mermi hâlâ kayıp. Son haftalarda ise aşırı sağcı bir yapılanma içinde olduğu tespit edilen Alman Özel Kuvvetler Birliği (KSK) ile alakalı kaybolduğu ifade edilen 4 bin mermi bu kayıp listesine dâhil değil.

Savcılık Soruşturma Başlattı

Kaybolan mühimmatla alakalı konuşan Savunma Bakanlığı sözcüsü, “Şu an yoğun bir soruşturma yürütüyoruz. Bu soruşturma sadece KSK’yı değil, tüm orduyu kapsıyor.” şeklinde konuştu. Sözcü, savcılığın da soruşturmayı yakından takip ettiğini söyledi. “Söz konusu mermilerin nasıl kaybolduğunu araştırıyoruz. Bunun bir ihmal ya da kasıtlı olarak mühimmat depolarından çalınıp çalınmadığını yakında öğreneceğiz.” diyerek sözlerine devam eden sözcü, her olasılığın üzerinde durulacağının altını çizdi.

KSK Yeniden Düzenleniyor

Alman Ordusu’ndaki aşırı sağcı grupların özellikle KSK birliklerinde yerleşmesi sonucunda 70 kişilik 2. bölük dağıtılmıştı. KSK’nın geriye kalan 4’te 3’lük kısmı ise Kasım ayına kadar tekrar düzenlenecek. Dağıtılan bölükte görevde olan birçok askerle ilgili ise soruşturmalar sürüyor. (ala)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş