Hayat

Almanya’daki Afrikalılar Irkçılık Mağdurlarının Yaşadıklarını Derliyor

Afrikalıların Almanya’da genellikle diğer gruplardan daha fazla polis tarafından sebepsiz kimlik kontrolüne tabi tutulduğu, kamu ve sağlık hizmetleriyle, işyerleri, konut, okul ve adalet sisteminde daha fazla ayrımcılığa uğradığı belirtiliyor.
24 Temmuz 2020

Almanya’da bir milyondan fazla Afrika kökenli insanın yaşadığını bildiren Afrika kökenli insanların kurduğu Each One Teach One (Her Bir Kişi Bir Kişiye Öğretiyor) derneği, ülkede Afrikalıların karşılaştığı ırkçılık ve ayrımcılık olaylarının dokümantasyonunu yapıyor.

Bunun için https://afrozensus.de/ şeklinde bir internet formu oluşturan dernek, aynı zamanda Afrika kökenlilerin yaşadıkları ırkçılık ve ayrımcılık tecrübelerinin yanı sıra geleceğe nasıl baktıklarını da derleyecek.

Dernek Almanya’da, Afrikalıların genellikle diğer gruplardan daha fazla polis tarafından sebepsiz kimlik kontrolüne tabi tutulduğunu, kamu hizmetlerinde, işyerlerinde, sağlık hizmetlerine erişirken, konut ararken, okullarda ve adalet sisteminde daha fazla ayrımcılığa uğradığını gündeme getirdi.

Afrozensus araştırması ile Afrikalıların Almanya’da çeşitli alanlarda nasıl ve hangi ölçüde ayrımcılığa uğradığı tespit edilecek ve siyasetçilerin dikkati bu ayrımcılığa çekilecek.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş