Gündem

Hasene’den Lübnan’a Yardım Eli

Beyrut’ta dün meydana gelen yüzden fazla can kaybı ve binlerce insanın yaralanmasına neden olan patlamanın yaralarını sarmak için Hasene harekete geçti. Hasene ilk etapta 30.000€'luk maddi yardımı bölgeye ulaştırıyor. Hasene'nin yardımları devam edecek.
05 Ağustos 2020

Beyrut Limanı’nda yaşanan felaketin ardından Hasene Lübnan halkına yardım elini uzatıyor. Hasene International Başkanı Mesud Gülbahar “İnsani yardım derneği olarak dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara el uzatıyoruz. Dün Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlama da bizleri derinden üzdü.  Beyrut’taki patlama neticesinde oluşan hasarın yaralarını sarmak adına Hasene olarak Acil Yardım fonumuzdan ilk etapta 30.000€’luk bir yardım gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bölgedeki partner kuruluşlarla yapılacak istişareler sonrasında bundan sonraki adımları değerlendirileceğiz. Bölge halkına desteğimiz devam edecek.” şeklinde konuştu.

Ölü sayısı yükseliyor

Patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, yaptığı basın açıklamasında, “Beyrut Limanı’nda dün meydana gelen patlamada ölü sayısı 113’e yükseldi, ayrıca yaklaşık 4 bin yaralı ve enkaz altında onlarca da kayıp var.” bilgisini paylaştı. Yaralıları hızlı bir şekilde tedavi etmek için sahra hastanelerini hizmete sokma konusunda anlaştıklarını kaydeden Hasan, Bakanlığın söz konusu hastanelerin yerleştirileceği alanların belirlenmesini talep ettiğini ve ordunun yönetimine güvendiklerini belirtti.

Lübnan’daki Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlama nedeniyle Yüksek Savunma Konseyi, başkent Beyrut’u “felaket bölgesi” ilan etmişti. (c)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş