TÜRKİYE - ALMANYA
Gündem

Turizm Bakanı Ersoy: “Alman Misafirlerimizi Ağırlamaya Hazırız”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Türkiye olarak 'Sağlıklı Turizm Sertifika Programı' ile Alman misafirlerimizi ağırlamaya hazırız." ifadesini kullandı.
05 Ağustos 2020
@aa

Almanya’nın Türkiye’ye yönelik uyguladığı seyahat uyarısını kaldırması sonrası Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan açıklama geldi. Ersoy Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Almanya, Aydın, Antalya, İzmir ve Muğla’yı kapsayan turistik bölgelerimize yönelik seyahat kısıtlamasını kaldırdı. Türkiye olarak ‘Sağlıklı Turizm Sertifika Programı’ ile Alman misafirlerimizi ağırlamaya hazırız.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Almanlar için ‘güvenli tatilin’ adresi olacak

Öte yandan Antalya ve Muğlalı turizmcilerde, Almanya’nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Türkiye’ye yönelik uyguladığı seyahat uyarısını kısmen kaldırmasının sevinci yaşanıyor. Buna göre Antalya ve Muğla’da, Kovid-19 tedbirleri kapsamında tüm otellerde gerekli önlemler alındı. Sağlıklı turizm sertifikasıyla hizmet sunan oteller, yeni normalleşme sürecinde hem çalışanlarının hem de misafirlerinin sağlığını korumak için gerekli koşulları sağlıyor.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı, “güvenli turizm” konusunda uygulanan sertifikasyon sistemi ve bu sistem kapsamında konulan kriterlere sıkı şekilde uyulmasının Türkiye’yi turizmde bu sevindirici noktaya getirdiğini söyledi. Almanya’nın kendileri için çok önemli bir pazar olduğunu vurgulayan Yağcı, “Almanya’nın Türkiye’nin 4 iline seyahat uyarısını kaldırması son derece önemli bir gelişme. Güvenli turizm konusunda kuralları sıkı şekilde uygulamaya devam edeceğiz.” dedi.

Almanya Türkiye’ye seyahat uyarısını kısmen kaldırmıştı

Almanya son olarak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Türkiye’ye uyguladığı seyahat uyarısını kısmen kaldımıştı. Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın internet sayfasında yer alan açıklamada, Aydın, Muğla, İzmir ve Antalya için seyahat uyarısının kaldırıldığı belirtilmişti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş