Gündem

Başörtüsü Taktığı İçin 25 Yıllık İşinden Atıldı

Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde çalışan bir hemşire başörtüsü taktığı için 25 yıldır çalıştığı hastanedeki işinden atıldı. Mahkeme işten kovulma kararını onayladı.
10 Ağustos 2020
Foto: Shutterstock

Gelsenkirchen’de Evanjelik bir hastanede (Evangelischen Kliniken Gelsenkirchen) çalışan hemşire başörtüsü taktı diye 25 yıl çalıştığı hastaneden atıldı. İşten çıkarılma gerekçesi olarak “Başörtüsü Hristiyan değerlerine karşıdır.” ifadesi kullanıldı.

Focus’un  “hemşire birden başörtüsü takmaya başladı ve 25 yıl sonra (işten) atıldı” başlığıyla duyurduğu habere göre 25 yıldır Gelsenkirchen’deki Evanjelik Klinik’te çalışan Müslüman hemşire  şimdiye kadar, başörtüsü takmamıştı. Hemşire işten atılma ile ilgili duruşmada oğlunun son zamanlarda geçirdiği ciddi bir hastalıktan kurtulması üzerine inancından dolayı başörtüsü takmaya karar verdiğini belirtti. Müslümanlar kadar Hıristiyanlar için de zor yaşam koşullarında dua etmenin ve imana yönelmenin önemli olduğunu söyledi.

“Başörtüsü İslam’ın simgesidir”

42 yaşındaki hemşirenin işine son veren Evanjelik hastane ise İslam’ın simgesi olan başörtüsünün Hristiyan değerlerine karşı olduğunu belirtti. Hastane başörtüsünü takmayı hastane için sadakat  meselesi olarak değerlendiriyor. Duruşmada konuşan personel müdürü hastane yöneticimin 42 yaşındaki hemşirenin performansından memnun olduğunu belirtti. Hemşirenin başörtüsünü çıkarırsa, hemen yeniden hastanelerinde çalışmaya devam edebileceğini kaydetti.

Hemşirenin laboratuvarda veya daha az insanla muhatap olacağı bir alanda çalışma önerisi  de yönetim tarafından reddedildi.

Müslüman hemşire  başörtüsüyle çalıştığı için daha önce iki uyarı almış ve ardından Şubat 2020’de işten çıkarılmıştı. Buna karşı dava açan hemşirenin itirazını mahkeme reddetti. Ancak hemşire mahkemenin kararına itiraz etti. (ik)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş