ALMANYA
Gündem

Almanya Rusya’nın Tescillendiğini Açıkladığı Korona Aşısı Konusunda Temkinli

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Rusya’nın ilk koronavirüsü aşısının tescillendiğini açıklaması sonrası temkinli konuştu: “En önemlisi ilk olmak değil, güvenli bir aşıya sahip olmak.”
13 Ağustos 2020
@aa

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı hummalı bir şekilde yürütülen aşı çalışmalarında Rusya’nın ilk koronavirüs aşısının tescillendiğini açıklaması sonrası Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn konuyla ilgili konuştu ve “Aşı çalışmalarında en önemlisi ilk olmak değil, güvenli bir aşıya sahip olmak” dedi. Spahn ayrıca edindikleri bilgilere göre tescillenen aşının yeterli derece denenmediğini de sözlerine ekledi.

“Erken Başlamak Tehlikeli”

Özellikle bu gibi salgınlarda test ve araştırmaların önemli olduğunu belirten Spahn, aşının insanlar üzerinde geniş çaplı bir biçimde denenmediğinin altını çizdi. Bununla birlikte erken başlamanın bu yüzden de tehlikeli olabileceğini dile getirdi.

Rusya Kovid-19 Aşısının Tescillendiğini Açıklamıştı

Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko geçtiğimiz günlerde Kovid-19 aşısının iki hafta içinde kullanıma hazır olacağını ileri sürmüştü. Muraşko, başkent Moskova’da düzenlediği basın toplantısında, Aşının kalite kontrolünü gerçekleştirdiklerini iddia eden Muraşko, “Önümüzdeki iki hafta içinde aşının ilk paketleri hazır olacak ve ilk önce sağlık çalışanlarına verilecek.” şeklinde konuşmuştu.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş