ALMANYA
Gündem

Münih’te Artan Korona Vakalarına Karşı Alkol Yasağı

Almanya’da Münih Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının artması durumunda kentte alkol yasağı getirilmesi kararını aldı.
26 Ağustos 2020
@aa

Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter, yaptığı açıklamada, Kovid-19 vakalarının artması durumunda alkol yasağı getirme kararı aldıklarını bildirdi. Reiter, son 7 gün içinde yeni vaka sayısının 100 bin kişide 35’i aşması durumunda saat 21.00’den sonra alkol satışının, saat 23.00’ten sonra da açık havada alkol tüketiminin yasaklanacağını kaydetti.

“Kolay Bir Karar Olmadı”

Bunun kolay bir karar olmadığını belirten Reiter, “Fakat salgın döneminde halkın korunması ve daha katı kuralların uygulamaya geçmemesi önemli.” diye konuştu. Kararın uygulanmasına gerek kalmamasını umduğunu ifade etti. Reiter, alkol yasağının uygulamaya geçmesi hâlinde, yasağın ancak vaka sayısının belirgin bir şekilde düşmesi ve uzun bir müddet 35’in altında durması sonucu kaldırılabileceğini de sözlerine ekledi.

Bavyera Sağlık ve Gıda Güvenliği Dairesi, dün itibariyle Münih kentinde son 7 gün içinde yeni vaka sayısının 100 bin kişide 27,93 olarak tespit edildiğin duyurdu.(AA,C)

 

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş