Gündem

Akdeniz’de Mülteci Dramına Bir Yenisi Eklendi

Mülteci Kurtarma Gemisi “Louise Michel”, kurtarılan mültecilerden birisinin öldüğünü ve bir kısmı yaralı 219 mültecinin de karaya yanaşma izni beklediğini açıkladı.
29 Ağustos 2020
© @RubenNeugebauer, @MVLouiseMichel

Almanya mülteci koruma örgütü Sea-Watch tarafından Akdeniz’de kurtarılan 200’den fazla mülteci karaya çıkmak için günlerce izin bekliyor. İngiliz sokak sanatları sanatçısı Banksy tarafından hibe edilen bir kurtarma gemisi ile 219 mülteciyi kurtaran Sea-Watch “Louise Michel” isimli gemide bulunan mültecilerin sağlık durumlarının kötüye gittiğini bildirdi.

Pek çoğu yaralı olan ve vücutlarında yanık olan mültecilerden birisi de ölmüş durumda. “Louise Michel” gemisinde yiyecek ve ilaç sıkıntısı da baş gösterdi.

Geminin karaya yanaşması ve mültecilerin tedavi altına alınması için Malta ve İtalyan sahil güvenlik idarelerine başvuran Sea Watch başvurusuna bir cevap alamadı. İtalya’nın Lampedusa limanının güney doğusunda bulunan gemiden yapılan açıklamada, mültecilerin Avrupa Birliği sularında ölüme terkedilmelerinin kabul edilemez olduğu bildirildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş