ALMANYA
Gündem

Almanya’da İslam Düşmanlığı Uzmanlar Komisyonu Kuruldu: Çalışmalar Sonbaharda Başlıyor

Almanya Federal İçişleri Bakanı Horst Seefhofer, Müslüman Düşmanlığına Karşı Bağımsız Uzmanlar Komisyonu (UEM) için 12 bağımsız üyeyi atadı.
03 Eylül 2020
@shutterstock

Almanya’nın Hanau şehrindeki ırkçı saldırı sonrası Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer, İslam düşmanlığına karşı bağımsız bir uzmanlar komisyonu oluşturmak için haziran ayında attığı ilk adımı bu hafta itibariyle tamamladı. Bakan Seehofer buna göre Müslüman Düşmanlığına Karşı Bağımsız Uzmanlar Komisyonu (Alm. Unabhängiger Expertenkreis Muslimfeindlichkeit – UEM) için 12 bağımsız üyeyi göreve atadı.  Komisyonun, İslam düşmanlığı içeren güncel tutumları analiz ederek, bunların, antisemitzm ve benzeri belli toplulukları hedef alan diğer düşmanca yaklaşımlar ile kesişen noktalarını inceleyeceği belirtildi.

“Müslüman Düşmanlığına Karşı Önlem ve Mücadele Çalışmaları Olacak”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Seehofer, “Müslüman düşmanı tutumlar sadece Müslümanlar için değil, toplumsal birliktelik için de bir tehdit arz ediyor. Devletin ve toplumun bunun üzerine daha amaçlı bir şekilde gidebilmesi için Müslüman düşmanlığına Karşı Bağımsız Uzmanlar Komisyonu’nu hayata geçiriyorum.” dedi. Seehofer ayrıca oluşturulan komisyonda, Müslüman düşmanlığına karşı mücadele ve önlem çalışmalarının da olacağının altını çizdi.

Öte yandan 2019 senesinde İçişleri Bakanlığı ve Federal Aile İşleri Bakanlığı’nın, İslam düşmanlığı ile ilgili Müslüman derneklerle birlikte yaptığı ortak çalışmaların da oluşturulan UEM Komisyonu’nda sürdürüleceği ifade edildi.

Komisyon Bilim İnsanlarından Oluşuyor

İçişleri Bakanlığı Sekreteri Dr. Markus Kerber tarafından resmen göreve atanan 12 üye şu uzman bilim insanlarından oluşuyor: Prof. Dr. Iman Attia, Karima Benbrahim, Saba-Nur Cheema, Dr. Yasemin El-Menouar, Prof. Dr. Karim Fereidooni, Prof. Dr. Kai Hafez, Özcan Karadeniz, Prof. Dr. Anja Middelbeck-Varwick, Nina Mühe, Prof. Mathias Rohe, Prof. Dr. Christine Schirrmacher, Dr. Yasemin Shooman.

Çalışmaların 2020 Sonbaharda Başlaması Bekleniyor

Komisyonun aynı zamanda Alman İslam Konferansı’nın (Alm. Deutschen Islam Konferenz -DIK) bugüne kadar ortaya koyduğu sonuç ve görüşlerden yola çıkılarak hayata geçirildiği, fakat DIK’ten bağımsız olarak çalışacağı ifade edildi. Federal İçişleri Bakanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdürecek olan UEM Komisyonu’nun çalışmalara 2020 sonbaharda başlaması bekleniyor.(fy)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş