Gündem

Karadağ’da Müslümanları Hedef Alan Irkçı Saldırılar Endişe Veriyor

Türkiye'nin Podgorica Büyükelçisi Songül Ozan, Karadağ'da 30 Ağustos'ta yapılan genel seçimlerin ardından ülkedeki Müslümanları hedef alan ırkçı saldırıların endişe verici olduğunu söyledi.
05 Eylül 2020
Türkiye'nin Podgorica Büyükelçisi Songül Ozan (solda), Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Fejzic (ortada) ile bir araya geldi. ( Karadağ İslam Birliği - Anadolu Ajansı )

Karadağ’daki İslam düşmanı ırkçılar provokatif eylemleri ile Müslümanları rahatsız ediyor.

Karadağ’da 30 Ağustos’ta yapılan seçimlerde Sırp Ortodoks Kilisesine (SPC) yakınlığı ile bilinen Demokrat Cephe (DF) öncülüğündeki ittifak önemli bir başarı elde etmiş ve diğer muhalif ittifaklarla mecliste çoğunluğu ele geçirmişti.

Seçimde önemli bir başarı elde eden DF yanlısı Sırp milliyetçiler ilk geceden itibaren seçim kutlamalarında birçok provokatif eylem ve saldırı gerçekleştirirken, ülkedeki Müslüman Boşnaklara yönelik “Türkler buradan gidin” sloganları atarak, tehditkar duvar yazıları yazdı.

Bu arada Türkiye’nin Podgorica Büyükelçisi Songül Ozan Karadağ İslam Birliği’ni ziyaret ederek Başkan Rifat Fejzic ile bir araya geldi.

Büyükelçi Ozan, ülkenin kuzeyinde yaşayan Müslümanların güvenliğinden endişe duyduğunu ifade etti. Karadağ İslam Birliği’nden yapılan açıklamada, “Podgorica Büyükelçiliği, ülkedeki Müslümanlara yönelik yapılan ırkçı saldırıların endişe verici olduğunu ve Karadağ’ın tüm vatandaşlarına yetecek büyüklükte bir ülke olduğuna olan inancını dile getirmiştir.” ifadelerine yer verildi. (aa/c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş