Gündem

Hollanda Türk Vatandaşlarına Vize Yasağını Esnetiyor

Hollanda koronavirüs salgını sonrası aldığı aralarında Türkiye'nin de bulunduğu AB dışındaki ülkelere yönelik seyahat yasağı uygulamasını esnetiyor. Türkiye'deki profesyonel sporcular bugünden, iş insanları da 21 Eylül'den itibaren vize başvurusu yapabilecek.
14 Eylül 2020

Koronavirüs salgınının hızla yayıldığı mart ayında, Türkiye’den vize başvurularını durduran AB ülkeleri arasında yer alan Hollanda, bu uygulamada esnekliğe gidiyor. Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği’nin iş insanlarından gelen şikayetler üzerinden başlattığı görüşmeler olumlu sonuçlandı. Büyükelçiliğin, seyahat kısıtlamalarının küçük ve orta işletmeler dahil ticari yaşamı ve spor faaliyetlerini ciddi biçimde etkilediğini bildirerek, seyahat yasakları konusunda yaptığı yeni bir düzenleme önerisine Hollanda hükümeti olumlu yanıt verdi.

Sporcular ve İş İnsanlarına Vize Başvurusu İmkanı

Hollanda’da Bakanlar Kurulu’nda kabul edilen düzenlemeye göre, seyahat yasağında yapılan esneklik, AB dışındaki ülkeleri de kapsayacak şekilde genişletildi. Buna göre göre Türkiye’deki profesyonel sporcular 14 Eylül, küçük ve orta ölçekli işletmelerin de dahil olduğu iş çevreleri de 21 Eylül’den itibaren Hollanda temsilciliklerine Schengen vizesi başvurusunda bulunabilecekler.

Hollanda’nın, kültürel ve yaratıcı sektörler, gazeteciler ve araştırmacılar için de kısıtlamaların kaldırılması için bir düzenleme hazırlayaması bekleniyor.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş