KORONAVİRÜS
Gündem

Avrupa, Virüs Salgınını Durdurmak İçin Yeni Tedbirler Alıyor

Fransa sokağa çıkma kısıtlaması, İspanya genel karantina planlıyor. Almanya’da 50 bin öğrenci karantina altında bulunuyor. Düğün, nişan gibi özel kutlamalara da kısıtlama getiriliyor.
26 Eylül 2020
Fransa sokağa çıkma kısıtlaması, Berlin, parklarda da sayı kısıtlaması planlıyor

Avrupa ülkeleri, koronavirüs vakalarının giderek yükselmesi üzerine daha sert tedbirler planlıyor. Sağlık uzmanları, hava sıcaklıklarının düşmesi ile başlayan grip mevsiminde koronavirüs salgınının daha çok çoğalmasından endişe ediyorlar.

Tedbir olarak Fransa sokağa çıkma kısıtlamasını planlarken, İspanya’da Madrid yerel yönetimi şüpheli olsun olmasın herkesin uyacağı zorunlu bir “genel karantina” uygulamasına geçilebileceğini bildirdi. Almanya’nın Başkenti Berlin’de parklarda da sayı kısı₺laması planlanıyor.

ALMANYA’DA DÜĞÜN ve NİŞANLARA KISITLAMA

Alamanaya koronavirüs vakalarının artmasına rağmen, genel bir kısıtlama yapmayı planlamıyor. Ancak, düğün, nişan veya doğum günü partisi gibi ailece yapılan kutlamalara da kısıtlama getirmeyi planlıyor. Pek çok yerel idare kapalı alanlarda en fazla 25, açık alanlarda ise 50 kişi uygulamasını başlattı.

Öte yandan Hamm kentinde bir düğünde yaklaşık 200 kişiye koronavorüs bulaşması üzerine Hamm Belediyesi, bu hafta yapılacak olan kına gecesi, nişan ve düğünlerin salonlarda yapılmasını iptal etti.

Almanya İlçe Meclisleri Birliği (Landkreistag) de genel bir kısıtlamaya uygun bakmıyor. Birlik Başkanı Reinhard Sager Almanya’daki 294 İlçe Meclisinin, kısıtlamaların vaka durumuna göre yerel olarak uygulanması gerektiğini düşündüğünü bildirdi.

Danimarka’da kapalı alanlarda en fazla 50 kişi ile yapılan kutlama ve toplantılara izin verecek.

Öte yandan, yeni eğitim ve öğretim döneminde Almanya’da şu anda 50 bin öğrencinin karantina altında olduğu bildirildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş