ALMANYA
Gündem

Müslüman Düşmanlığına Karşı Bağımsız Uzmanlar Komisyonu Araştırmalarına Başladı

Almanya'da Müslüman Düşmanlığına Karşı Bağımsız Uzmanlar Komisyonu Üyesi Anja Middelbeck-Varwick, İslam ve Müslüman düşmanlığını önlemenin yollarını araştıracak.
30 Eylül 2020
@aa

Müslüman Düşmanlığına Karşı Bağımsız Uzmanlar Komisyonu (Alm. “Unabhängiger Expertenkreis Muslimfeindlichkeit” – UEM) Üyesi Anja Middelbeck-Varwick, Almanya’da Müslümanlara ve İslam’a karşı haksızca bir tutum sergilendiğini dile getirdi. Bir cami ziyaretinden örnek veren Middelbeck-Varwick, “İmam, konuşmasına İslam’ın şartlarını anlatarak değil, cihat kelimesini açıklayarak başladı. İslam’ın şiddet eğilimi içeren bir din olmadığını açıklama gereği hissetmesi üzücü.“ şeklinde ifadeler kullandı.

“TABİİ Kİ İSLAM ALMANYA’YA AİT“

Middelbeck-Varwick ayrıca Müslümanlara karşı hoşgörüsüz, haksız ve ayrımcı tutumların çoğaldığını belirtirken, “Tabii ki İslam Almanya’ya ait.“ ifadelerini kullandı. Uzun yıllardır Almanya’da barış ve huzur içinde yaşayan Müslümanlara da dikkat çeken Middelbeck-Varwick, “Çalışmamda özellikle Almanya’da Müslümanlara karşı yapılan ayrımcılığa dikkat çekmek istiyorum.” diye belirtti. İslam düşmanlığının camileri kundaklayarak veya başörtülü bir bayana tükürerek başlamadığını savunan profesör, kalıplaşmış söylemlerden vazgeçilmesinin gerekliliğinin altını çizdi. Anja Middelbeck-Varwick, İslam’ı kadınlara karşı sert, şiddet eğilimli ve geri kalmış bir din olarak değerlendirmenin çok yanlış olduğunu sözlerine ekledi. Ayrıca bu tip söylemlerin Müslümanları iş yerinde, okulda ve sosyal hayatta olumsuz yönde etkilediğini savundu. Genelleme yapmanın doğru olmadığını da dile getiren Middelbeck-Varwick, birçok camiiyi ziyaret ettiğini ve Müslümanların çeşitliliğine dikkat çekmek istediğini belirtti.

MÜSLÜMAN DÜŞMANLIĞI İÇEREN TUTUMLAR İNCELENECEK

Johann Wolfgang Goethe Frankfurt Üniversitesinde din teolojisi ve din bilimleri dalında eğitim veren katolik profesör Middelbeck-Varwick aynı zamanda Eylül 2020 tarihinde Almanya Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer (CSU) tarafından Müslüman Düşmanlığına Karşı Bağımsız Uzmanlar Komisyonu üyesi olarak atanmıştı. Komisyon, İslam düşmanlığı içeren güncel tutumları analiz ederek, bunların, antisemitzm ve benzeri belli toplulukları hedef alan diğer düşmanca yaklaşımlar ile kesişen noktalarını inceleyecek.(fy)

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş