ALMANYA
Gündem

Almanya’da 14 Yaşındaki Çocuktan Müslümanların Öldürülmesi Çağrısı

Almanyada 14 yaşındaki bir çocuk Whatsapp üzerinden insanlara Müslümanlara ve Yahudilere karşı saldırı yapmak için çağırıda bulundu.
07 Ekim 2020
@Shutterstock

Almanya’nın Kuzey-Ren-Vestfalya eyaletinde (NRW) 14 yaşındaki Alman bir çocuk Müslümanların ve Yahudilerin öldürülmesi için çağırıda bulundu. Whatsapp üzerinden insanlara yazan çocuk, silahla veya bıçakla sinagog veya camilere gidip Müslüman veya Yahudileri öldürmek için mesajlar attı. Pazartesi günü Düsseldorf’ta soruşturmayı yürüten başsavcı Markus Caspers bu olayla alakalı açıklamalarda bulundu. Caspers, çocuğun bir patlayıcı üretebilmek için kimyasal maddeler aldığını ve bu patlayıcı ile kendisinin bir saldırı düzenleme hazırlığında olduğunu ifade etti.

Cinayete Teşebbüs ve Daha Fazlası

Başsavcı Markus Caspers 14 yaşındaki çocuğun cinayete teşebbüs ve devleti tehdit eden ağır bir suçun hazırlığı sanık durumunda olduğunu söyledi. Soruşturmanın neticelenmesine az bir süre kaldığını sözlerine ekleyen başsavcı, basın açıklamasında çocuğun kim olduğu, nerede yaşadığı gibi bilgileri kamuoyuyla paylaşmaktan kaçındı. Çocuğun henüz ergin olmadı için alacağı ceza kapalı ve gözetim altındaki bir genç yaşam grubunda (Alm: Jugendwohngruppe), kalması şeklinde belirtiliyor. Genç yaşam grubu ise yaş sebebiyle cezai ehliyeti olmayan çocukların, sosyologlar, psikologlar ve pedagoglar eşliğinde bir arada yaşadığı ve terapi gördüğü merkezlere verilen ad. (ala)

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş