Toplum

32. Avrupa Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması Sonuçlandı: Furkan Vural ve Selimcan Kerem Güner Birinci Oldu

Avrupa Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması bu sene camiatv stüdyolarında yapıldı. Canlı olarak yayınlanan yarışmada 10-13 ve 14-18 olmak üzere her iki yaş grubunda da birincilik bu sene Güney Hollanda bölgesine gitti.
17 Ekim 2020
32. Avrupa Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması birincilerinin ikisi de Güney Hollanda bölgesinden oldu

İslam Toplumu Millî Görüş İrşad Başkanlığı tarafından düzenlenen 32. Avrupa Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması’nın sonuçları belli oldu. Yarışmanın birinciliklerini 10-13 yaş grubunda Güney Hollanda Bölgesinden katılan Furkan Vural ile 14-18 yaş grubunda yine Güney Hollanda Bölgesinden katılan Selimcan Kerem Güner kazandı.

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün yarışma sonrasında birinci gelenleri tebrik etti. Ergün aynı zamanda diğer yarışmacılara da teşekkür ettikten sonra: “Bütün yarışmacılar bizim gönlümüzün birincisidir.” dedi.

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün ve İrşad Başkanı Celil Yalınkılıç 10-13 yaş grubu yarışmacıları ile.

Yarışmaya 10-13 yaş grubunda Güney Hollanda Bölgesinden Furkan Vural, Alpes Bölgesinden Yusuf Uçan, Hamburg Bölgesinden Muhammed Umeyr Akkaş ile Viyana Bölgesinden Fatih Tanrıkulu katıldı.

14-18 yaş grubunda ise yarışmacılar arasında Güney Hollanda Bölgesinden Selimcan Kerem Güner, Hannover Bölgesinden Numan Aydın, Güney Bavyera Bölgesinden Muhammed Yusuf Kaya, Rhein-Neckar-Saar Bölgesinden Ahmet Haris Kaçmaz yer aldı.

14-18 yaş grubu yarışmacıları

Bu sene yapılan Avrupa Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması koronavirüs salgını sebebiyle camiatv stüdyolarında yapıldı. Stüdyoya sadece yarışmacılar ile jüri üyeleri alındı. Yarışmacıların aile ve hocaları ise, IGMG Genel Merkez Konferans Salonunda izledi.

32. Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması camiatv tarafından canlı olarak yayınlandı.

İKİ JÜRİ ÜYESİ DE AYNI YARIŞMADA BİRİNCİ OLMUŞTU

32. Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması jüri heyetinde IGMG Din İstişare Kurulu Üyesi ve Belçika Hensies Ebu Bekir Cami İmam Hatibi Dr. Mustafa Duman, Berlin İslam Federasyonu Başkanı Hafız Murat Gül, Ruhr A – Hamm Bockum Hövel Mevlana Camii İmam-Hatibi Hafız Mustafa Özcan Güneşdoğdu ile birlikte Kur’an Eğitimcisi Hafız Hassan Sadeghi yer aldı.

Jüri Başkanlığını yapan Dr. Mustafa Duman ile birlikte Mustafa Özcan Güneşdoğdu Avrupa Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması’nda birincilik elde etmişlerdi. Mustafa Güneşdoğdu birinci yarışmada, Mustafa Duman ise 8. yarışmada birinci gelmişti.

YARIŞMANIN SONUÇLARI

Jürinin değerlendirmesi sonrasında yarışmacıların sıralamaları şöyle oldu:

10-13 yaş grubunda: Avrupa birincisi Güney Hollanda Bölgesinden Furkan Vural oldu. Bu grupta ikinciliği Viyana Bölgesinden Fatih Tanrıkulu alırken, üçüncülüğü, Fransa Alpes Bölgesinden Yusuf Uçan aldı. Hamburg Bölgesinden Musab Umeyr Akkaş ise 4. oldu.

14-15 yaş grubunda: Avrupa birincisi yine Güney Hollanda Bölgesinden Selimcan Kerem Güner oldu. Bu grupta ikinciliği Hannover Bölgesinden Numan Aydın alırken, üçüncülüğü, Rhein-Neckar-Saar Bölgesinden Ahmet Haris Kaçmaz aldı. Güney Bavyera Bölgesinden Muhammed Yusuf Kaya ise 4. oldu.

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün ve İrşad Başkanı Celil Yalınkılıç ve jüri üyeleri yarışmacıları tebrik etti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş