ALMANYA
Gündem

Merkel Açıkladı: 2 Kasım’da Kepenkler Kapanıyor, Sert Önlemler Devrede!

Almanya’da Başbakan Angela Merkel ve eyalet başbakanlarının, koronavirüs önlemlerini sertleştirme kararı aldıkları açıklandı.
28 Ekim 2020
Almanya Başbakanı Angela Merkel @aa

Almanya’da 2 Kasım tarihinden itibaren, koronavirüs önlemlerinde sertleşmeye gidileceği açıklandı. Başbakan Angela Merkel ve eyalet başbakanları bugün yaptıkları görüşmede, kasım ayı için ülke genelinde koronavirüs önlemleriyle ilgili sertleştirme kararı aldı. Buna göre ev dışında sadece aile fertleri veya en fazla iki ayrı ev halkı (en fazla 10 kişi) birlikte bulunabilecek. Bu sınırı aşan grupların, açık mekân veya özel meskenlerde de kutlama yapmaları mümkün olmayacak.

Ayrıca vatandaşların özel seyahat veya ziyaretlerden kaçınmaları yönünde talepte bulunuldu. Bunun, ülke içerisinde, günübirlik geziler için de geçerli olacağı kaydedildi.

Okullarda ve Süpermarketlerde Daha Katı Önlemler

Kasım ayında okullar ve anaokulları ise açık duracak. Buralarda daha katı önlemler devreye girecek. Süpermarketler de belirli hijyen kurallarına uyulması şartıyla açık tutulacak, buralarda müşteri başı 25 metrekare alan şartı göz önünde bulundurulacak.

Kuaför Salonları da Açık Duracak

Sosyal mesafe yasağının korunamadığı hizmet sektöründe ise masaj, kozmetik ve benzeri salonlar da kasım ayında kepenkleri indirmek zorunda kalacak. Tıbben zorunlu tedavilerin gerçekleştirildiği fizyoterapi merkezleri ve kuaför salonları ise belirli hijyen kurallarına uyma şartıyla açık durabilecek.

Öte yandan alınan önlemlerden ekonomik olarak etkilenecek şirket ve kurumlara da acil maddi yardım sağlanacak.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş