ALMANYA
Gündem

Almanya’da Esnafı Duygulandıran Ziyaret: Mevlid Kandilinde Gül Dağıttılar

Almanya'nın Leverkusen şehrinde bulunan İslam Toplumu Millî Görüş Opladen Merkez Camii, bölgedeki esnafı Mevlid Kandili münasebetiyle ziyaret etti.
29 Ekim 2020
İslam Toplumu Millî Görüş Opladen Merkez Camii Başkanı Mehmet Ali Süleyman

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde, Köln yakınlarındaki Leverkusen şehrinde bulunan İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Opladen Merkez Camii, bölgedeki esnafı Mevlid Kandili münasebetiyle ziyaret edip, gül dağıttı. Cami yöneticilerinin ziyaretleri esnaf tarafından hoş karşılananırken, ziyaretlerde aynı zamanda duygu dolu anlar da yaşandı.

Gülleri, Karşılaştıkları Gayri Müslimlere de Dağıttılar

IGMG Opladen Merkez Camii Başkanı Mehmet Ali Süleyman, Camiahaber’e yaptığı açıklamada, esnafın, bu anlamlı ziyaretten dolayı teşekkürlerini ilettiklerini belirtti. Bazılarının ise kendilerine bugünü hatırlatmalarından ötürü memnuniyetlerini dile getirdiklerini söyledi. Başkan Süleyman ayrıca karşılaşdıkları çıkan gayri müslimlere de gül dağıttıklarını ifade etti. Bunun ilk olarak şaşkınlıkla daha sonra olumlu karşılandığını ifade etti.

Salgın Döneminde Mevlid Kandili

Almanya’da her yıl büyük bir coşkuyla, camilerde, salonlarda çeşitli programlarla ihya edilen Mevlid Kandili de bu yıl koronavirüsün gölgesinde kaldı. Bazı camiler, Almanya’daki koronavirüs önlemleri nedeniyle bu yıl program düzenlemezken, bazıları ise sıkı hijyen kuralları çerçecesinde programlar düzenledi.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş