Gündem

Almanya’da Korona Zirvesi Öncesinde Yol Haritası Belirlendi

Başbakan Angela Merkel ile yapılması planlanan korona zirvesi öncesinde eyaletlerin başbakanlarının gerçekleştirdikleri toplantıda, ortak önlemler paketi hususunda mutabakat sağlandı.
25 Kasım 2020
@aa

Almanya Başbakanı Angela Merkel ülkede koronavirüs vakalarının daha da artması üzerine eyalet başbakanları ile yeni bir toplantı yapıyor. Merkel, 16 Kasım’da yapılan toplantıda eyalet başbakanları ile kısmi karantinanın etkilerini değerlendirmişti. Mevcut önlemlerin sıkılaştırılması beklenen toplantıdan yeni karar çıkmamıştı.

KISMİ KARANTİNA 20 ARALIK’A KADAR UZATILACAK

Bugün yapılacak toplantı öncesinde 16 eyaletin başbakanı, kısmi karantinanın 20 Aralık’a kadar uzatılmasını içeren önlemler paketinde anlaştı. Alınan kararlara göre mevcut önlemler geçerliliğini koruyacak. 21 – 27 Aralık tarihleri arasında önlemler gevşetilecek. Böylece bu süre zarfında sosyal temas kuralı yumuşatılarak, aileler kendi aile fertleri veya başka ailelerden en fazla 10 kişiyle bir araya gelebilecek. Bu sayıya 14 yaş altı çocuklar dahil değil.

TOPLU İBADETLERE BİR SÜRE ARA VERİLMELİ

Tatil ve ziyaretlerden olabildiğince kaçınılması gerektiğine dikkat çekilirken, sosyal temasın da asgariye indirilmesi öngörülüyor. Bundan dolayı dini cemaatlerin de toplu ibadetlerden kaçınmaları bekleniyor. Maske mecburiyetinin genişletilmesi planlanıyor. Buna göre kalabalık sokaklarda, mağazaların önünde, otoparklarda ve açık havada da maske takılması gerekecek. Vaka sayısının 100 bin nüfus başına 50’yi geçtiği kentlerde 7’inci sınıftan itibaren derste de maske takılacak. Yüksek okullarda ise eğitim çevrim içi gerçekleşecek. İşverenlerin 21 Aralık – 3 Ocak tarihleri arasında evden çalışma imkanı sunmaları öngörülmekte. Restoranlar ve kafeler dışarıya servise devam ederken, spor kulüpleri, dernekler, sinema ve tiyatrolar kapalı kalmayı sürdürecek.

Yeni korona kısıtlamalarının Başbakan Merkel ile yapılacak olan toplantıdan sonra açıklanması bekleniyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş