Gündem

İslamî Kuruluşlar ve Müslümanlara Yapılan “İrtibat ve İltisak Suçlaması Çok Tehlikeli”

Etnolog Prof. Dr. Werner Shiffauer: "İrtibat ve iltisak suçlaması, toplumda şüphe ve itimatsızlık kültürünün oluşmasına yol açıyor."
Abdulhamit Irmak
28 Kasım 2020
Prof. Dr. Werner Schiffauer. @aa

Almanya’da Kontaktschuld diye bilinen irtibat ve iltisaklı olma suçlamasının çok tehlikeli olduğu vurgulandı.

Göç ve göçmenler hakkında medyanın bilgilendirilmesine yönelik olarak Göç Konseyi tarafından kurulan bilgilendirme platformu mediendienst-integration.de için konunun araştırmasını yapan etnolog Prof. Dr. Werner Shiffauer, bu tür bir suçlamanın toplumda güvensizliği oluşturduğunu, suçlanan kişi ya da kurumların da kendilerini savunma imkanı bulamadığını söyledi.

Prof. Werner Schiffauer, çeşitli örneklerini verdiği araştırmasında irtibat ve iltisak suçlamasıyla, bir kişi ya da kuruluşun A örgütü ya da B kişisiyle irtibatı, bağı, iltisakı olduğu iddiasıyla radikal olarak kabul edildiğine vurgu yaptı. Prof. Schiffauer, Kontaktsculd olarak anılan irtibat ve iltisak suçlamasının esas olarak, açıkça şiddet kullanmaya istekli veya şiddeti savunan örgütleri veya kişileri etkilemediğini, aksine bu tür bir suçlamalardan daha ziyade radikal olarak tanımlanan kişiler tarafından kurulan müesseselerin etkilendiğini bildirdi. Schiffauer, bu kurumları oluşturan insanların, radikal olarak tanımlanan insanlar ya da kuruluşlarla tesadüfen bile olsa bir irtibatının bulunması durumunda da suçlandıklarına dikkat çekti.

Konuya çeşitli örneklerle yaklaşan Prof. Dr. Werner Schiffauer, Berlin hapishanelerindeki yabancı mahkumlara manevî rehberlik hizmeti vermek üzere iki yıl projede çalışarak uzmanlaşan birisinin, Verfassungsschutz (Anayasayı Koruma Teşkilatı) tarafından sakıncalı bulunması sebebiyle rehberlik hizmetlerinin durdurulduğunu söyledi.

Buradaki asıl sorunun, toplumda şüphe ve itimatsızlık kültürünün oluşması tehlikesi olduğunu söyleyen Prof. Schiffauer, böylece ilgili cemaat ile işbirliği temellerinin yıkıldığı gibi bu cemaatlerde ilişki kurulacak kişilerin cesaretinin kırıldığı, sonuç olarak da, bu cemaatlerin izolasyonu ile entegrasyon dışında kalmasına yol açıldığını ifade etti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş