Gündem

İsviçre’de Dini İnançlarla Alay Etmek Gelecekte de Cezalandırılacak

İsviçre Ulusal Meclisi, ceza hukukunun dinî cemaatleri zaten koroduğu gerekçesi ile Yeşil Liberaller tarafından dine hakaretlere ceza öngören maddenin kaldırılmasını reddetti.
28 Kasım 2020
Ulusal Meclis: "Dinî inanç ve hissiyat, siyasal inançlara oranla daha çok korumayı hak ediyor." @www.parlament.ch

İsviçre’de dinlere hakareti yasaklayan kanunun ilga edilmesi reddedildi. İsviçre Ulusal Meclisi, dinî inanç ve hissiyatın siyasal inançlara oranla daha çok korumayı hak ettiğini kararlaştırdı. Ulusal Meclis’in bu kararıyla, İsviçre’de dinlere, dinlerce kutsal sayılan şeylere hakaret etmek gelecekte de ceza gerektirecek.

İsviçre Ceza Hukukunun 261. maddesi, bir başkasının inançlarıyla, özellikle de Tanrı inancı ile alay etmenin cezalandırılmasını öngörüyor.

Aynı şekilde, anayasal koruma altında bulunan bir inancın mekanlarını veya kutsal saydığı diğer varlıklarını küçümsemek de cezai müeyyide gerektiriyor.

İsviçre Ulusal Meclisi, Yeşil Liberaller mensubu Beat Flach tarafından, ceza hukukunun ülkedeki dinî cemaatleri kanunun bu maddesi olmadan da koruduğu öne sürülerek ilgasını isteyen önergesini 48 oya karşı 115 oyla reddetti. Oylamada 12 meclis üyesi ise çekimser kaldı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş