FRANSA
Gündem

Fransa’da Camiye Arabayla Saldırıp Tahrip Ettiler

Fransa’da bulunan Bretigny sur Orge şehrindeki Barış Camisi'ne arabalı saldırı düzenlendi. Saldırıda kullanılan araç daha sonra yanmış olarak bulundu.
MUSTAFA PALA
04 Aralık 2020
@Facebook

Fransa’nın başkenti Paris’in güneyinde bulunan Bretigny sur Orge şehrinde 2 Aralık Çarşamba günü meydana gelen olayda kimliği belirsiz kişiler Barış Camisi’ne saldırıda bulundu. Camide maddi hasar oluştu.  Arabayla camiye dalmak isteyen saldırganlar, giriş kapısını kırdı. Caminin giriş kapısı kırılarak hasara uğratıldı. Saldırganların daha sonra da cami içerisine girerek yangın tüplerini yerlerinden çıkararak cami içerisine boşalttı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bretigny sur Orge Belediye Başkanı Nicolas Meary, saldırganın aracını bilinçli olarak camiye sürdüğünü belirtti. Yapılan saldırı ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Hangi motif ile saldırının gerçekleştirildiğini bilmediğini kaydeden Belediye Başkanı, en kısa sürede saldırganın yakalanarak olayın aydınlatılmasını umduğunu dile getirdi. Saldırganın yanında en az bir kişinin daha olduğu belirtiliyor.

Cami Yetkililerinden Açıklama

Barış Camisi idarecileri tarafından yapılan açıklamada ise Kovid-19‘dan dolayı kapalı olan camiye yapılan saldırı sonrası camide maddi hasar oluştuğunu belirttiler. Caminin duvarlarında ise herhangi bir ırkçı bir yazıya rastlanılmadığı ifade ettiler. İdareciler ayrıca saldırganların, mahalle sakinlerinden birisinin olay esnasında cami yakınlarında bulunması ve saldırı esnasında çıkan seslerden dolayı camiye doğru yönelmesi sonrası olay yerini terk ettiklerini belirtti.

Araç yakılmış olarak bulundu

Öte yandan saldırıda kullanılan aracın yapılan araştırmalar sonucunda, çevre köylerin birinde yanmış bir vaziyette bulunduğu açıklandı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş