Gündem

“Avusturya’daki ‘Siyasal İslamcı’ Operasyonu Çocukları Vurdu”

Avusturya’da “siyasal İslamcı”lıkla mücadele adı altında yürütülen operasyonlardan en çok  etkilenen çocuklar oldu. Sosyal Pedagog Fuchs-El Bahnasawy “Bu operasyondan etkilenen anaokulu çocuklarına artık nasıl ‘polis senin dostun ve yardımcındır’ diyebileceğiz.” sorusunu sordu.
Ramazan Koç
06 Aralık 2020
Sabrina Fuchs-El Bahnasawy, kendisine gelen çocukların devlet tarafından uygulama aşağılama ve adaletsizliği yaşadığını, dolayısıyla devletin gücü karşısında kaldıkları çaresizik sebebiyle üzgün ve öfkeli olduklarını gözlemledi.

Avusturya polisinin “siyasal İslamcı” diye düzenlediği Luxor Operasyonunun en çok çocukları etkilediği bildirildi. Operasyon sonrasında Viyana’da psikolojik durumları bozulan yaklaşık 10 çocuk tedavi altına alındı. Sosyal pedagog ve aile danışmanı Sabrina Fuchs-El Bahnasawy de, Luxor operasyonunun mağdur çocuklarını tedavi etmeye çalışıyor.

Camihaber’e açıklamalrda bulunan Sabrina  Fuchs-El Bahnasawy, sadece Viyana’da operasyondan etkilenen 2-12 yaşlarındaki 10 çocuk ile ilgilenirken, operasyonun çocukları çok kötü bir şekilde etkilediğini söyledi. Fuchs-El Bahnasawy, “Operasyonda büyüklere isnad edilen suçlamalar ne olursa olsun, asıl yaralanan ruhlar, Avusturya’da doğup büyüyen, bu toplumun bir parçası olan bu çocukların ruhu, manevi dünyasıdır.” dedi.

Aile danışman Sabrina Fuchs-El Bahnasawy, çocukların durumunu “Polislerin agresifliği ve silah kullanımı, özellikle çocuklar için çok travmatik bir durum ortaya çıkardı. Haftalar geçmesine rağmen hâlâ bu çocuklar korkuyorlar. Uyku bozuklukları, panik ataklar ve gerginlik devam ediyor.” şeklinde çocukların yaşadığı durumu tasvir etti.

Bu Çocuklara Polisin Dost ve Güvenilir Olduğunu Artık Nasıl Anlatacağız?

Sabrina Fuchs-El Bahnasawy, bu operasyondan etkilenen anaokulu çocuklarına artık nasıl “polis senin dostun ve yardımcındır” diyebileceğiz. “Ailesinde, annesine babasına bu şekilde davranan polisleri gören gençlere nasıl cevap vereceğiz” sorularını sordu.

Kendisine gelen çocukların “devlet eli tarafından” aşağılama ve adaletsizliği yaşadığını, dolayısıyla devletin gücü karşısında kaldıkları çaresizik sebebiyle üzgün ve öfkeli olduklarını gözlemleyen psikolojik danışman Sabrina Fuchs-El Bahnasawy, ailelerin çocuklarıyla meseleyi çok açık bir şekilde konuşmalarını ve kendilerinin de psikolojik danışmanlık almalarını tavsiye etti.

Meselenin bu baskınların yapılıp yapılmamasının değil,  şiddet ve silahla bu şekilde yapılıp yapılması olduğunu da vurgulayan Sabrina Fuchs-El Bahnasawy, bu baskınlardaki hedefin yıldırma ve korkutma olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Sabrına Fuchs-El Bahnasawy, sosyal medya hesabından, çocukların anlattıklarını da kamuoyu ile paylaştı.

“Bizi Vurmayın!”

Muayenehanesine gelen bir çocuğun ve ailesinin “Luxor Operasyonu” ndan çok etkilendiğini belirten Fuchs-El Bahnasawy, çocuğun anlattıklarını çocuğun dilinden şöyle paylaştı: “Geç yatmıştım. Birdenbire dairede yüksek sesle bağrışmalar duydum. İnsanların ‘Kıpırdama! Yere Yatın!’ diye bağırdıklarını duydum…Gözlerimi tekrar açtığımda biri büyük bir silahla önümde durdu ve ‘Hedef kişi göründü’ diye bağırdı. Polis olduğunu görmedim. Zaten öndeydi ama konsantre olamadım ve görmedim. Yüz maskesi takıyordu. İlk düşüncem terörist olduğuydu… Annem ve kardeşimin ‘Bizi vurmayın!’ diye korkuyla bağırdığını duydum…Bir kadın gelip polis olduğunu söyleyene değin polis ve ben yalnızdık.”

“Polislere değil onları gönderenlere kızgınım”

Annesinin  gelerek onu sakinleştirmeye çalıştığını ama tir tir titrediğini ve dişlerinin korkudan takırdadığını, anlatan çocuk yaklaşık. 05: 30’da polisin talimatıyla okula gitmek üzere giyindiğini ve okul saatine kadar kanepede oturduğunu anlattı. Çocuk “Koridordaki polis sürekli silahıyla bize doğru nişan alıyordu. Babamı yanlarında götürdüler. Okulda kimse bir şey fark etmedi. Ama konsantre olamadım ve sürekli bu olayı düşünüyordum…. Annemi aramaya korkuyordum çünkü hala cep telefonunun onların el koyduğunu sanıyordum.” dedi.

Odasının tamamen arandığı ve her şeyinin yere atıldığını anlatan çocuk,  “Polislere kızgın değilim, onları kim gönderdiyse onlaraydı kızgınlığım… Diğer çocukların nasıl olduğunu bilmiyorum. Bundan sonra bir tanesiyle tanıştım ama bunun hakkında konuşmadık. Aile içinde bunun hakkında çok konuşuyoruz. Kardeşim bu konuda şaka yapıyor, gülüyor ve unutmaya çalışıyoruz. ”

Öte yandan, Avusturya’da polisinin  “siyasal İslamcı”lıkla mücade adı altında, yaklaşık 60 ev ve işyerini basarak yaptığı operasyonun Mısır ve diğer Ortadoğu ülkelerinden gelen bilgilerle yapıldığı, bu yüzden de operasyona Mısır’ın Luxor kentinin adı verildiği öne sürülmüştü.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş