Gündem

Göçmen Kökenli Öğrenciler Olumsuzluklara Rağmen Daha Başarılı

Almanya’da, karşılaştıkları sosyo-ekonomik dezavantajlara rağmen göçmen kökenli öğrencilerin eğitimleri giderek iyileşiyor. 15 yaşındaki göçmen çocukların okuma becerisi Alman öğrencileri geçti.
10 Aralık 2020

Alman Eğitim Raporu açıklandı. 2020 Yılında Almanya’da Eğitim (Bildung in Deutschland 2020) isimli raporu, göçmen kökenli öğrencilerin okullarda başarısız ve uyumsuz oldukları ön yargısının aksine bu öğrencilerin daha başarılı olduklarını tespit etti.

Rapora göre, göçmen kökenli öğrenciler diğer öğrencilere göre daha fazla dezavantaja sahip olarak eğitim görüyorlar. Ancak buna rağmen göçmen kökenli öğrenciler okul ve işyerlerinde daha başarılı.

GÖÇMEN KÖKENLİ ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM KALİTESİ DE YÜKSELİYOR

Göçmen öğrenci velilerinin çocuklarının eğitim seviyesi daha düşük okullara yönlendirildiği yönünde şikayetleri de bulunuyor. Federal hükümetin 2020 Eğitim Raporu, çeşitli eğitim imkanlarından yararlanamasalar da göçmen kökenli öğrencilerin eğitim kalitesinin giderek yükseldiğini gösteriyor.

İş piyasasına giren eğitimli göçmenlerin oranında son yıllarda önemli değişiklikler tespit edildi. 16 -19 yaş grubundaki Alman öğrencilerin eğitim oranı ile göçmen kökenli öğrencilerin eğitim oranı aynı seviyeye geldi. 24-29 yaş grubundaki göçmen kökenli öğrenciler, aynı yaş grubundaki Alman öğrencilerden daha kaliteli eğitim almaya başladı.

15 yaşındaki göçmen çocukların okuma becerisi ise Alman öğrencileri geçti. Göçmen kökenli öğrencilerin karşılaştıkları sosyo-ekonomik dezavantajlar ise devam ediyor. Bu da göçmen öğrencilerin dada başarılı ve becerili olmasını azaltıyor.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş