Gündem

Avusturya’da Toplu Koronavirüs Testleri Tamamlanıyor

Avusturya’da toplu koronavirüs testleri sona eriyor. Viyana bölgesinde 13 Aralığa kadar devam eden testler diğer yerlerde tamamlandı. Konuya ilişkin 17 dilde bilgilendirme yapıldı.
Tuğba Türüdi
11 Aralık 2020
@aa

Avusturya toplu koronavirüs testlerini tamamlıyor. Testler, Vorarlberg, Tirol ve Viyana şehir merkezlerinde kurulan test istasyonlarında yapılıyor. Testlerle, semptom göstermedikleri hâlde koronavirüs taşıyanların tespit edilmesi hedefleniyor. Vorarlberg ve Tirol’deki şehirlerde toplu testler 6 Aralığa kadar tamamlandı. Viyana’da ise testler 13 Aralığa kadar devam edecek.

Sağlık sisteminin, salgını kontrol altında tutmasını da hedefleyen testler için, Vorarlberg’deki şehirlerde 80 test merkezi 07:00-17:00 arasında açık kaldı. Bu merkezlerde yapılan testlerin sonuçları iki buçuk saatte verildi. Vorarlberg’de yapılan 12.000’den fazla test yapıldı. Testlerde 51 kişinin koronavirüse yakalandığı tespit edildi. Tirol bölgesinde ise 297 test merkezi açıldı.

Viyanalılar için ise 3 test merkezi hizmet veriyor. 08:00-18:00 saatleri arasında açık olan merkezlere askerler de yardımcı oldu. Test sonuçlarının positif olması durumunda, görevliler ilgili kişiye ulaşıyor. Bu kişinin son 48 saat içinde kimlerle görüştüğü de soruşturuluyor. Bu durumda, bu kişiler de 10 gün sürecek karantinaya alınıyor.

17 Dilde Bilgi

Entegrasyon Bakanı Susanne Raab (ÖVP) ve Avusturya Entegrasyon Fonu (ÖIF), kitlesel testlere ilişkin bilgilerin 17 dilde yayımlanacağını duyurdu. Bunun için bir telefon hattı tahsis edildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş