ALMANYA
Gündem

Almanya’da Yeni Korona Yardımı: Aylık 2 Bin 16 Euro’ya Kadar Ödenecek!

Almanya’da salgın nedeniyle okula gidemeyen çocuklarına bakmak zorunda olan velilere yeni korona yardımı yapılacağı açıklandı.
18 Aralık 2020
@Shutterstock

Almanya’da koronavirüs salgını sebebiyle devlet, anaokul veya okulların kapalı veya kısmen açık olması sebebiyle işe gidemeyen ve çocuklarına bakmak zorunda olan velilere tazminat hakkı doğdu. Federal Konsey’in onayından geçen yeni kanuna göre devlet, ailelere, çalışmadıkları bu dönemde alacakları net maaşlarının yüzde 67’sini ödeyecek. Ancak bu miktar azami 2 bin 16 Euro olacak. Bu tazminata hak sahibi olmak için okulların kapalı olması dışında, online ders verilmesi de yeterli olacak.

20 Hafta Boyunca Geçerli Olacak

Bu kuraldan yararlanma hakkı geri dönüşümlü olarak 16 Aralık’tan itibaren 20 hafta boyunca geçerli olacak. Toplam 20 haftalık bu hakkın, 10 haftası anneye, 10 haftası babaya verilecek. Çocuklarını tek başına yetiştiren anne veya babalar ise 20 haftallık hakkın tamamından tek başına yararlanabilecek.

Söz konusu kişilerin bu tazminattan yararlanabilmeleri için, iş verenlerin gerekli mercilere başvuruda bulunmaları gerekecek.(ib)

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş