ALMANYA
Gündem

Almanya’da Korona Dolandırıcılığı: Yaşlı Kadına 6 Bin Euroluk Aşı Teklif Ettiler

Almanya’da sözde koronavirüs aşı paketi satan ve bunu fahiş fiyata pazarlayan dolandırıcı, 64 yaşındaki kadını ağına düşürmeye çalıştı fakat polis tarafından suç üstü yakalandı.
23 Aralık 2020
@Shutterstock

Almanya’da dolandırıcıların hedefinde sıklıkla yaşlı insanlar bulunuyor. Son yaşanan olayda ise Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Bonn şehrinde bir dolandırıcı, 64 yaşındaki yaşlı bir kadına koronavirüs aşı paketi pazarlamaya çalıştı.

telefon üzerinden iletişime geçmişler

Polis, yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulunurken, dolandırıcının, 64 yaşındaki kadınla telefon üzerinden iletişime geçtiğini belirtti. Telefondaki şahsın, kendisini, tanınmış bir aşı şirketinin çalışanı olarak tanıttığını ifade etti. Dolandırıcıların, yaşlı kadına 6 bin euro değerinde koronavirüs aşı paketi teklif ettiğini belirten polis, yaşlı kadının durumu anlamı sonrası, hemen polisi aradığını kaydetti.

Dolandırıcı suç üstü yakalandı

Polisle işbirliği yapan yaşlı kadının, sözde satıcıyla, parayı alması için evine gelmesi yönünde anlaştığı belirtildi. Polislerin, yaşlı kadının evine, dolandırıcıdan önce gelip tedbir aldıkları ve dolandırıcıyı suç üstü yakaladıkları ifade edildi.

“Aşı telefon üzerinden satılmıyor”

Polis, son dönemlerde benzeri dolandırıcılık girişimlerinin tespit edildiğini belirtti. Buna göre koronavirüs aşısının telefon üzerinden kesinlikle satılmadığının altını çizdi.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş