Toplum

Hamburg Merkez Camiinde Hızlı Geçiş Hizmeti Uygulamaya Başlandı

Hamburg Merkez Camii, camide aynı anda namaz kılanların sayısını tespit etmek için Hızlı Geçiş Hizeti uygulaması başlattı. Uygulamaya göre, camiye giren cemaate bir barkod veriliyor. Barkodu okuyan bilgisayar camide kaç kişi bulunduğunu anında tespit ediyor.
02 Ocak 2021
Hızlı Geçiş Hizmeti ile camide bulunan kişi sayısı anında tespit edilebiliyor

Koronvirüs salgını sonrasında kapalı alanlarda mesafe kuralına uyabilmek için Hamburg Merkez Camii önkayıt sistemi geliştirdi. Hızlı Geçiş Hizmeti  adı verilen uygulama Cuma günü başlatıldı.

Hamburg Merkez Camii Başkanı Mehmet Karakaş, salgın tedbirleri çerçevesinde, camiye giriş sayısını tespit etmek için kağıt ve kalem kullandıklarını, ancak yeni sistemle, kağıt ve kalem işlemlerinin ortadan kalktığını söyledi. “Hızlı Geçiş Hizmeti ile camimize girişler hem hızlandı, hem de içeriye alınması gereken kişi sayısını anında öğrenebiliyoruz.” diyen Başkan Karakaş, Hızlı Geçiş Hizmeti ile isteyen cemaate bir barkod verildiğini, giriş esnasında bar okutulduğunu ve camiye giren kişi sayısının tespit edildiğini söyledi.

Barkod sistemi ile, daha önceden kayıt yaptırıldığı için camiye kaç kişinin girdiği, dolayısıyla kapasitenin dolup dolmadığı anında belli oluyor. Camide, korona salgını boyunca sosyal mesafe şartlarına uyularak cemaat içeri alınıyor. Birinci katta 75, ikinci katta da 75 olmak üzere toplam 75 kişi camide bir anda namaz kılabiliyor. Barkod katlarını alan cemaat daha sonra aynı kartla tekrar camiye girebiliyor.

Barkod kartı almak istemeyen cemaat ise camiye girerken isim ve soy ismini ve ayrıca telefon numaralarını kaydettirebiliyorlar. Ancak barkodu olmayanlar camiye her geldiklerinde kayıt olmak durumunda kalıyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş