Toplum

Japonya’daki Müslüman Nüfus Son On Yılda İki Katına Çıktı

İslam Toplumu Milli Görüş'ün Nagoya kentinde bir cami ve eğitim merkezi inşa ettiği Japonya'da, 2010 yılında 110 bin Müslüman vardı. 2019 yılı sonunda Müslümanların nüfusu 230 bine yükseldi. Bu süre zarfında 50 bin kadar Japon da İslam'ı seçti.
13 Ocak 2021
Kobe Camii, Japonya'nın ilk inşa edilen camii. İnşa yılı ise 1935

Japonya’da Müslüman nüfus giderek artıyor. Ülkede Müslümanların sayısı özellikle İslam ülkelerinde işçi, öğrenci ve işveren göçü sebebiyle son 10 yılda iki kaina çıktı. Ayrıca, son 10 yılda yaklaşık 50 bin Japon asıllı kişi de İslam’ı seçerek Müslüman oldu.

The Economist dergisi, Japon Müslümanları hakkında yayımladığı bir haberinde Waseda Üniversitesi’nden Prof Dr. Tanada Hirofumi’in tespit ettiği istatistikleri yayımladı.

Buna göre Japonya’daki Müslümanların nüfusu 2010 yılında 110 bin iken, 2019 yılı sonunda Müslümanların nüfusu 230 bine yükseldi. Bu süre zarfında 50 bin kadar Japon da İslam’ı seçti.

Kobe Camiinde bir ders..

IGMG NAGOYA’DA CAMİ İNŞA EDİYOR

Ritsumeikan Asya-Pasifik Üniversitesi’nde (APU) aynı zamanda profesör olan ve Beppu Müslümanlar Birliği’nin (BMA) başkanı olan Prof. Muhammed Tahir Abbas Khan’a göre bugün Japonya’da 110 kadar cami ve mescid bulunuyor. Prof. Abbas Khan’a göre, 2010 yılında Jaonya’da sadece 24 cami ve mescid mevcuttu.

Öte yandan İslam Toplumu Milli Görüş, ülkenin Nagoya kentinde, Avrupa Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği EMUG e.V. işbirliği ile bir cami ve eğitim merkezi inşa ediyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş