FRANSA
Gündem

Yahudi Lokantalara Dağıtım Yapmayı Reddeden Gence Hapis Cezası ve Sınır Dışı

Fransa’nın Strazburg şehrinde iki yahudi restoranın siparişlerini getirmeyi reddeden Cezayirli genç, hapis cezasına çarptırıldı. Sınır dışı edilecek.
MUSTAFA PALA
15 Ocak 2021
@Shutterstock

Fransa’nın Strazburg kentinde mahkeme, iki Yahudi restoranın siparişlerini getirmeyi reddeden 19 yaşındaki Cezayirli genci, “dinî ayrımcılık” suçundan mahkûm etti. Buna göre geçtiğimiz hafta restoran sahiplerinin ırkçılık suçlaması ile savcılığa başvurması sonrası Cezayirli genç, 14 Ocak 2021 tarihinde mahkeme tarafından dört ay hapis cezasına çarptırıldı.

“Irkçılığın her türlüsü ülkemizde yasaktır”

Mahkeme Başkanı Bertrand Gautier yaptığı açıklamada, “Irkçılığın her türlüsü ülkemizde yasaktır ve bu tür girişimler cezalandırılmalıdır.” ifadelerinde bulundu. Deliveroo adlı dağıtım şirketinde servis elemanı olan zanlının, Fransa’ya turist vizesiyle geldiği ve bu vizenin süresinin bitmiş olduğu belirtildi. Gencin ayrıca valilik kararıyla ülkeden sınır dışı edileceği kaydedildi. Fransa İçişleri Bakanı Gerard Darmanin de Twitter üzerinden konu ile ilgili açıklamalarda bulunurken, “Zanlıyı Fransa topraklarından çıkartma kararını aldım.” dedi.

“Ben Yahudilere servis yapmıyorum”

Yahudi restoran sahiplerinden biri, mahkemede yapmış olduğu açıklamada, gencin, “Ben Yahudilere servis yapmıyorum” dedikten sonra siparişleri gözlerinin önünde iptal ettiğini ifade etti. Zanlı ise kendisinin Deliveroo şirketinin iptal etme opsiyonunu kullandığını fakat ırkçı ifadeler sarf etmediğini yeminli tercüman aracılığı ile ifade etti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş