Gündem

Almanya’nın Essen Şehrinde Polis Kilise Ayinini Dağıttı

Almanya’nın Essen kentinde Polis koronavirüs salgını ile mücadele amacıyla alınan tedbirlere uyulmadığı gerekçesiyle bir kilise ayinini dağıttı.
22 Ocak 2021
©shutterstock

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Essen şehrinin Kray bölgesinde polis, korona düzenlemelerinin büyük çapta ihlali nedeniyle yaklaşık yüz katılımcının yer aldığı bir kilise ayinini dağıttı. Yetkililerin açıkladığı bilgilere göre, kilisedeki ayinde yaklaşık 90 yetişkin ve on çocuk hazır bulunuyordu. Ayine katılanların hiç birinin yüz maskesi takmadığı ve aynı zamanda zorunlu olan asgari mesafe kuralına da uymadığı belirtildi.

100 polis ile ayine son verildi

Alman gazetelerinde yer alan haberlere göre, dün akşam çok sayıda kişinin kiliseye girmesinin ardından bir tanık, polisi ayinle iligili olarak uyardı. Olay yerine intikal eden 100 polis, korona düzenlemelerinin ihlali nedeniyle ayine son verdi. Ayrıca katılımcıların kimlikleri tespit edildi. Ayine katılan yetişkinlerin korona düzenlemelerinin ihlali nedeniyle para cezasına çarptırılması bekleniyor.

“artık müsade edilmeyecek”

Almanya’da koronavirüs önlemleri kapsamında geçtiğimiz haftalarda da birçok bağımsız kilise tarafından gerçekleştirilen ayinler, hijyen kurallarına uyulmaması nedeniyle dağıtılmıştı. Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Başkanı Armin Laschet, bu derneklere yönelik kontrollerin arttırılacağını duyurmuştu. “Kurallara uymayan bağımsız kilise dernekleriyle çok kez karşılaşıyoruz ve buna artık müsade edilmeyecek.” diye kaydetmişti.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş