ETİYOPYA
Dünya

Hasene, Etiyopya’da Çadırda Ders Gören Öğrencilere Üç Sınıflı Bir Okul Açtı

Hasene International derneği, Etiyopya’nın Asosa şehrinde üç sınıflı bir okul inşa etti.
05 Şubat 2021
@Hasene

Hasene International derneği, Etiyopya’nın Asosa şehrinde 1000m² bir arsa üzerinde bir okul inşa etti. 283 m² kullanım alanına sahip okulda üç sınıf ve bir öğretmenler odası bulunuyor.

“Bu çocuklarımız sınıf çadır sisteminde eğitim alıyordu”

Hasene International Derneği Başkanı Mesud Gülbahar, konuyla ilgili Camia Haber’e yaptığı açıklamada, okulu 31 Ocak 2021 tarihinde açtıklarını ve bunun oradaki halka çok büyük heyecan oluşturmuş olduğunu ifade etti. Söz konusu okulun daha öncesinde harabe bir şekilde işlediğini ve 900 öğrencinin orada eğitim aldığını belirten Gülbahar, “Bu çocuklarımız sınıf sisteminde değil, çadır sisteminde eğitim alıyordu. Hollanda’da gelen bağışlarımızla en azından şu anda üç sınıf, bir öğretmenler odası, sekreter odası ve müdür odası inşa edilmiş oldu.” diye kaydetti.

Gelecek Günlede Okulun Diğer Bölümleri Tamamlanacak

Gelecek günlerde yine Hollanda ve diğer bölgelerden gelen yardımlarla okulun diğer bölümlerinin tamamlanmış olacağını belirten Gülbahar, ayrıca “güneş enerjisi ve su sistemeleriyle o köyü nasıl kalkındırabiliriz” ile alakalı bir proje üzerinde de görüşmelerinin devam ettiğini aktardı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş