ALMANYA
Toplum

Gelnhausen Cemiyeti Sel Baskınına Uğrayan Büdingen Kasabasına Yardım Götürdü

IGMG Gelnhausen Cemiyeti, selden etkilenen Büdingen kasabasına acil yardım götürdü. Cemiyet ayrıca, selden zarar gören Ditib Büdingen Camii'ne 500 Euro ile destek oldu.
06 Şubat 2021
Büdingen kasabası su altında kaldı.

Almanya’nın Hessen eyaletinde bulunan tarihî Büdingen kasabasının yoğun yağışlar sebebiyle  su baskınına uğraması üzerine, komşu kasabada bulunan İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Gelnhausen cemiyeti çeşitli yardımlarda bulundu.

IGMG Gelnhausen Cemiyeti, su baskınları esnasında halkın yardımına koşan ve kurtarma çalışmaları yapan itfaiye ve diğer yardım ekiplerinin acil ihtiyaçlarını karşıladı

 

IGMG Gelnhausen Cemiyet Başkanı Ruhi Karagöz “Su baskınları esnasında halkın yardımına koşan ve kurtarma çalışmaları yapan itfaiye, Malteser ve Belediye görevlileri ve diğer yardım ekiplerinin acil ihtiyaçlarını karşıladık.” dedi.

Gelnhausen cemiyeti ayrıca, selzedeler için kullanılmak üzere zarar gören DİTİB Büdingen Camii’ne de 500 Euro yardım yaptı.

Gelnhausen cemiyeti 500 Euro bağışladı.

 

Yardımları IGMG Hessen Bölge Yürütme Kurulu Üyesi Nihat Cesur başkanlığında bir heyet götürdü.  Gelnhasusen Şube Yönetimi  yardımlarla ilgili verdiği bilgide şunları aktardı: “Şu anda, yağan yağmurlar neticesinde sel felaketine maruz kalan Hessen eyaleti Büdingen kasabasındayız. Bizler, İslam Toplumu Millî Görüş Teşkilatları Hessen Bölgesi Gelnhausen şubesi olarak, din dil ırk ayrımı yapmaksızın mazlum ve mağdurun yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz. Bölgemizin işbirliği ve yerel belediyenin koordinasiyon ile gerek bölgemizin ve gerekse cemiyet üyelerimizin verdiği yardımları sel felaketine maruz kalan Büdingenlilere ulaştırdık. Aynı zamanda günlerdir gece gündüz demeden mağdur olan ailelere yardım eden ekiplere de (İtfaiye, Teknik Yardım Kurumu, Malteser) yiyecek ve içecek yardımı yapıldı. Bu vesileyle zor günler yaşayan insanlara maddi ve manevi yardım elini uzatan başta Bölge Başkanımız Bilal Kaçmaz beye, Cemiyet Başkanımız Ruhi Karagöz bey ve Yönetim kurulu üyeleri olamak üzere bütün üyelerimize teşekkür ederiz.”

Bu arada Büdingen Belediye Başkanı Erich Spamer, su baskınından yaklaşık 200 hanenin zarar gördüğünü tahmin ettiğini belirtti. Başkan Spamer, selden etkilenen binalar arasında kasabanın eski kısmında geleneksel mimariyle inşa edilmiş 156 evin bulunduğunu da belirtti.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş