Gündem

Almanya’da Öğretmen ve Doktorlar Acilen Aşılanmak İstiyor

Aşılamada aksama yaşayan Amanya'da öğretmen ve doktorlar öncelikli aşı olmak istiyor. Öğretnenler ve doktorlar, salgın sürecinde de diğer insanlarla sürekli yakın irtibatta bulunuyor.
07 Şubat 2021

Aşı tedarikinde aksamalar yaşayan Almanya’da öğretmenlerle doktorlar acilen aşılanmak istiyor. Almanya Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Anja Karliczek gelecek hafta yeniden düzenlenecek olan aşı genelgesinde öğretmenlere öncelik verilmesini istedi.

Sağlık sigortaları ile çalışan doktorlar da öncelikli aşılanacaklar listesine alınmalarını istedi. Sağlık Sigortaları ile Çalışan Doktorlar Birliği (KBV) Başkanı Andreas Gassen, “Hergün başka insanların sağlığını korumak için çalışan, onların bakımını üstlenen insanların da mutlaka öncelikli aşı olacaklar listesine alınması lazım.” dedi.

Almanya Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Anja Karliczek “Şu anda okul ve anaokullarında çok önemli toplumsal görev ifa eden öğretmenler, öğrencilerle çok yakın irtibat hâlindeler. Onun için aşılamada öncelikli olmaları gerekir.” dedi.

Asra-Zeneca aşısının 65 yaş altına vurulacağını hatırlatan Bakan Karliczek, vaka sayısının az olduğu yerlerde okulların kademeli ve azaltılmış sınıflarla açılmasını da istedi. Ancak genel bir okul açılışının daha zaman alacağını söyledi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş