NORVEÇ
Gündem

Norveç’te Üniversitenin Kariyer Ödülünü Türkiye Kökenli Emre Sarı Kazandı

Norveç'in Kuzey Kutbu Üniversitesi'nde Nansen Erken Kariyer Ödülü'ne Türkiye kökenli akademisyen Emre Sarı layık görüldü.
10 Şubat 2021
@aa

Norveç’in Kuzey Kutbu Üniversitesi’nde Nansen Erken Kariyer Ödülü’ne Türkiye kökenli akademisyen Emre Sarı layık görüldü. Kuzey Kutbu Üniversitesinin düzenlediği “Kuzey Kutbu Sınırları” konferansında Nansen Erken Kariyer Ödülü, Emre Sarı’ya (32) takdim edildi.

“çalışmalarıma aynı hızda devam edeceğim”

Üniversitenin Sağlık Ekonomisi bölümünde 2,5 yıldır öğretim görevlisi olan Sarı’nın, “Mahalle sakinlerinin genel sağlık davranışlarının bireyin vücut kitle endeksine etkisi” konulu çalışmasından dolayı ödüle layık görüldüğünü açıkladı. Sarı, ödüle layık görüldüğü için çok mutlu olduğunu, çalışmalarına bundan sonra da aynı hızda devam edeceğini belirtti.

“Bu çalışmamdan dolayı da beni ödüle layık gördüler”

Norveç’in Tromso kentinde 1976’dan 2017’ye kadar 8 yılda bir insanlar üzerinde yapılan anket üzerinde çalıştığını belirten Sarı. “İnsanların sosyal alışkanlıkları, yemek yeme kültürleri, hangi aralıklarla spor yaptıkları, eğitim ve gelir düzeyleri anketlerle kayıt altına alınmış. Ben de bu anketleri inceleyerek farklı mahallelerde ikamet eden insanların yaşam şekillerinin sağlıklarına etkisini ortaya çıkardım. Bu çalışmamdan dolayı da beni ödüle layık gördüler.” diye kaydetti.

Türkiye’nin Oslo Büyükelçisi Fazlı Çorman, Türk akademisyen Emre Sarı’yı kazandığı ödülden dolayı tebrik etti.(AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş