Toplum

Almanya’da Korona Yardımları Mayıs Ayında Ödenecek

Almanya'da çocuk başına ödenecek 150 Euro'luk korona yardımı ile yaşlı, engelli ve sosyal yardım alan kişilere yapılması öngörülen ek 150 Euroluk yardımın Mayıs ayında ödeneceği açıklandı.
11 Şubat 2021
Almanya'da yeni korona yardımları ağustos ayında ödenecek. Foto: Shutterstock

Almanya’da çocuk başına ödenecek 150 Euro’luk yardım ile, yaşlı, engelli ve sosyal yardım alan kişilere yapılması öngörülen ek 150 Euroluk korona yardımı hükûmet tarafından onaylandı. Ancak söz konusu yardım paketinin Federal Meclis ve Federal Konseyi tarafından da kabul görmesi gerektiği belirtildi.

Mayıs Ayında Ödenecek

Yardımın ödeneceği tarih de belli oldu. Yardımın mayıs ayında ödeneceği açıklandı. Yardımın, çocuk parasıyla birlikte söz konusu banka hesaplarına bir defaya mahsus havale edileceği belirtilirken, yaklaşık 3,8 milyar kişinin bu yardımdan faydalanacağı belirtildi. Toplam yardım miktarının ise 2,1 milyar Euro’yu bulacağı kaydedildi.

Geçtiğimiz çarşamba günü Hristiyan Birlik Partileri ve Sosyal Demokrat Parti’den oluşan koalisyon hükûmeti, koronavirüs ile mücadele kapsamında yeni ekonomik destek paketini açıklamıştı. Geçtiğimiz yıl ise korona yardımı çocuk başına 300 Euro olarak gerçekleştirilmişti.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş