Fransa
Gündem

Fransa’da “İmamıma Dokunma!” Aksiyonu

Fransa'da son dönemde tartışmaların odağında yer alan imamlara destek olmak amacıyla Fransa İslam Toplumu Milli Görüş tarafından "İmamıma Dokunma!" aksiyonu başlatıldı.
Mustafa Pala
11 Şubat 2021
Fransa İslam Toplumu Milli Görüş tarafından "İmamıma Dokunma!" aksiyonu başlatıldı.

Fransa’da bir süredir tartışılan, Ulusal İmamlar Konseyi(CNI) İlkeler Tüzüğü’ne tepkiler sürüyor. Özellikle ilgili aktörler olan imamların onayı alınmadan hazırlanan sözleşmeye Fransa İslam Toplumu Milli Görüş (CIMG) ile Fransa’daki Türk Müslüman Dernekleri Koordinasyon Komitesi (CCMTF) ve İnanç ve Uygulama Federasyonu imza atmamıştı.

Ülkede son dönemde imamlar üzerinden yürütülen tartışmalara ise Fransa İslam Toplumu Milli Görüş tarafından başlatılan “İmamıma dokunma!” aksiyonu ile tepki gösterdi. Aksiyonun amacının, yaşanan tartışmaların odağındaki imamların sürekli olarak toplumun dışındaymış imajını kırmak olduğu ifade edildi.

Yanlarında Olduğumuzu Göstermek İçin Kampanyayı Başlattık

Kampanya ile ilgili CIMG Başkanı Fatih Sarıkır tarafından yapılan açıklamada, “Senelerdir camilerimizde hizmet veren imamlarımızın son zamanlarda yaşamış oldukları sıkıntıları gördüğümüzden, kendilerine destek vermek üzere ‘İmamıma dokunma’ sloganı ile sosyal bir kampanya başlattık.” ifadeleri kullanıldı. Sarıkır devamında “İmamlarımızın yapmış oldukları gayretli çalışmaları müşahede ediyoruz ve kendilerinin sürekli eleştirildiği bir toplumda, yanlarında olduğumuzu göstermek adına böyle bir kampanya başlattık.” diye kaydetti.

3 Federasyon Tüzüğe İmza Atmamıştı

Fransa Cumhurbaşkanı 18 Ocak’ta ülkedeki birçok Müslüman temsilci ile görüşmüş, hazırlanan Fransa İslam’ı Prensipler Tüzüğü’nü imzalamalarını istemişti.

Bazı temsilcilerin imzalamasına karşı aralarında Fransa’daki Türk toplumunu temsil eden kişilerin de yer aldığı birçok temsilci de “İslami akaide aykırılık oluşturduğu” gerekçesiyle tüzüğü imzalamayı reddetmişti.

CFCM bünyesindeki 9 federasyondan 5’i tüzüğü imzalamış, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin tüzüğü imzalamayanların devletle ilişiklerinin kesileceği tehdidinde bulunmuştu.(fk)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş