Toplum

ZDF Televizyonu IGMG Mainz Barbaros Camii’ndeydi

Almanya ikinci kamu televizyon kanalı ZDF Almanya’daki camilerin pandemi dönemindeki çalışmalarını IGMG Mainz Camii’ne gelerek izledi.
Mehmet Çalay
12 Şubat 2021
IGMG Barbaros Camii İmamı Safa Saraç, pandemi döneminde cami hizmetlerini anlattı.

Almanya ikinci kamu televizyon kanalı ZDF Koronavirüs salgını dönemindeki kısıtlamalar sebebiyle camilerin hizmet ve çalışmalarını haberleştirmek üzere IGMG Mainz Camii’nde çekimler yaptı.

Cemiyet Başkanı Orhan Akın ve Cemiyet İmam-Hatibi Safa Saraç ile görüşen ZDF muhabirleri, bu zor süreçte hizmetlerin ve özellikle cemaatin bir arada bulunmak durumunda kaldığı cemaatle namaz kılmanın nasıl yürütüldüğünü sordu.

Başkan Orhan Akın, alınan tedbirlere cami cemaatinin gerçekten de isteyerek uyduğunu, bu yüzden hizmetlerin rahatlıkla yürütülebildiğini söyledi. Akın, “Cemaatimiz, hijyen, mesafe ve temizlik kuralına tam bir şekilde uyuyor. Camiye girerken de kayıt yapıyoruz” dedi.

Cemiyet İmam-Hatibi Safa Saraç da, cemaatle namaz kılma haricinde diğer, Kur’an-i Kerim ve din dersleri ile, eğitim ve sohbetlerin online olarak düzenlenmeye başladığını, katılımcıların cami ve buradaki toplumsal havayı özlemelerine rağmen, online hizmetlere katılımda duyarlı olduğunu söyledi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş