Gündem

Koronavirüs: “Avrupa’da Durum Hâlâ Endişe Verici”

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi, Avrupa'da durumun hâlâ ciddiyetini koruduğunu, gereksiz gevşetmelerin, vaka ve ölüm ornlarını artırabileceğini açıkladı.
16 Şubat 2021
Avrupa'da çeşitli ülkeler, koronavirüs tedbirlerini gevşetmeyi planlıyor. Ancak, durumun hâlâ ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) Avrupa ülkelerinde koronavirüs vaka sayılarının giderek azalmasına rağmen, durumun hâlâ ciddiyetini koruduğunu açıkladı.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi Genel Müdürü Andrea Ammon yaptığı açıklamada, virüsün kontrol altına alınma sürecine girdiğini ancak, mutasyonlu varyantların çoğalmasının yanı sıra hastanelerin yoğun baki kapasitelerinin hâlâ aşırı dolu dolduğunu bildirdi.

Avrupa çapındaki koronavirüs risklerini değerlendiren bir araştırmayı duyuran ve korona tedbirlerinin devamını isteyen ECDC Genel Müdürü Andrea Ammon, önlemlerin gevşetilmesi ve önlemlere uyulmada ihmalkârlıkların çoğalması üzerine vaka sayılarında keskin bir artışın beklenmesi gerektiğine dikkat çekti

ECDC Genel Müdürü Andrea Ammon, ayrıca, gereksiz gevşetmelerin enfeksiyon oranının artmasının yanı sıra ölüm oranlarını da artıracağı uyarısında bulundu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş