ALMANYA
Gündem

Almanya’da Dizel Skandalı: Milyonlarca Euro Geri Ödendi!

Almanya’da dizel skandalı adı altında 10 binlerce araç sahibi hakkını aramaya devam ederken, mahkemelerden yine milyonlarca Euro’yu bulan tazminat davaları, tüketici lehine sonuçlanıyor.
18 Şubat 2021
@Shutterstock

Almanya’da araçların egzoz değerlerinde hile yapıldığının iddia edildiği dizel skandalında,10 binlerce araç sahibi hakkını aramaya devam ediyor. Aşırı değer kaybına uğrayan araçların sahipleri, araçlarından kârla bile kurtulabiliyor. Buna göre mahkemelerden binlerce Euro’yu bulan tazminat davaları, tüketici lehine sonuçlanıyor.

Mahkemeden 25 bin 962 Euro’luk tazminat Kararı

Son olarak Frankfurt’ta ikamet eden bir kişinin, Mercedes-Benz’e karşı dava açtığı ve bunun sonucunda Stuttgart Eyalet Mahkemesi tarafından haklı görüldüğü belirtildi. Söz konusu kişinin bu şekilde, Mercedes-Benz GLK model arabasını iade edip, 25 bin 962 Euro tazminat alma hakkına sahip olduğu ifade edildi.

Mevcut Durumda milyonlarca Euro Tazminat ödendi

Öte yandan özellikle Volkswagen şirketine ait yaklaşık 5 milyon araç ve Volkswagen iştiraklı Audi, Porsche, Skoda gibi markaların birçok modeli de söz konusu manipülasyondan etkilenmiş durumda. Dizel skandalından etkilenmiş birçok araç sahipleri haklarını aramaya devam ediyor. Hâlihazırda milyonlarca Euro’yu bulan tazminat davaları çoğu zaman tüketici lehine sonuçlanıyor.

Dizel Skandalı Nedir?

Üretici firmaların, bazı araç modellerinde özel bir yazılım sayesinde egzoz emisyon değerlerinde oynama yaptığı ve bu şekilde gerçekte olandan daha az değerler gösterdiği iddia ediliyor. Bu nedenle söz konusu aracın zehirli atık salınımının, yazılım sayesinde daha az gösterildiği belirtiliyor. Manipülasonlu yazılıma sahip araçların ciddi değer kaybına uğradıkları, ayrıca fazla miktarda zehirli gaz salınımı sebebiyle, trafikten men edilme durumlarının da ihtimaller arasında bulunduğu ifade ediliyor. Araç sahipleri hukuki süreci başlatıp, ödemiş oldukları parayı geri alma hakkına yüksek derecede sahip oldukları beliriliyor. Ayrıca araç sahibi, satın aldığı tarihten dava sürecine kadar yapmış olduğu bütün masraflarını da talep etme hakkına sahipler.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş