Gündem

Almanya’da Irkçı Blog Yazarından Tehdit: “Kanlı ve Hoşa Gitmeyen Şeyler Yapmamız Lazım”

Almanya’da aşırı sağcılar, Hanau kentinde bir aşırı sağcı ırkçının 9 kişiyi öldürmesinin yıl dönümünde, kurbanların anılmasına tepki gösterdi. Aşırı sağcı blogcu Max Nerling “Kanlı ve hoşa gitmeyen şeyler yapmalıyız.” dedi.
26 Şubat 2021

Eskiden İlkokul öğretmenliği de yapan Aşırı sağcı blogcu Nikolai Max Nerling Hanau saldırısı mağdurlarının resimlerinin yer aldığı afişleri kastederek “Her kim bu afişlerin önünden geçerken bu afişleri yırtmıyorsa, Almanların soykırımla suçlanmasına ortak olmuş demektir.” dedi. Nikolai Max Nerling bununla da yetinmedi “artık bundan sonra kanlı ve hoşa gitmeyen bir üst noktaya geçilmesi lazım.” dedi.

KANLI ve HOŞA GİTMEYEN ŞEYLER YAPMAMIZ LAZIM

Sosyal medyadan yayımladığı videosunda “Dostlar, yoldaşlar, Almanlar! Buna karşı durmak bizim görevimizdir. Çünkü bu afişlere karşı ne polis ne de devlet bize hakikaten yardımcı olmamaktadır. Bunu yalnızca kendimiz halletmemiz lazım.” diyen aşırı sağcı Max Nerling tehditlerini şöyle sürdürdü:

“Ama biz ne yapıyoruz? Dilekçe yazıyor, gösteri yapıyoruz. Bir şeyler diyoruz. Biraz düşünün bakalım. Yapmamız gereken son şey yasaklanmış durumda. Kanlı ve hoşa gitmeyen bir üst noktaya gelmemiz lazım. Meseleye son nokta koyulmalı.”

Belediye Başkanı’ndan Suç Duyurusu

Videonun yayımlanmasından sonra Hanau Büyükşehir Belediye Başkanı Claus Kaminsky suç duyurusunda bulundu. Berlin polisi ve savcılığı da soruşturma başlattı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş