Almanya
Gündem

Facebook: Hanau’daki Irkçı Saldırıyla İlgili Paylaşım “Yanlışlıkla” Kaldırıldı

Facebook ve Instagram, ARD’de yayınlanan Monitor adlı haber programının, Hanau’da gerçekleşen ırkçı saldırıyla ilgili paylaşımını önce kaldırdı, ardından özür dileyerek yayınladı.
01 Mart 2021
Monitor programının sunucusu Georg Restle @Facebook

Almanya resmi devlet televizyonu ARD’deki Monitor programının, 19 Şubat 2020’de Hanau’daki ırkçı terör saldırısıyla ilgili paylaşımı, sosyal medya şirketi Facebook ve Instagram tarafından “toplumsal yönetmeliğe aykırı” olduğu gerekçesiyle kaldırıldı.

“SİZ CİDDİ MİSİNİZ?”

Monitor programının sunucusu ve yönetici Georg Restle, kendi sosyal medya hesabından hem Facebook’a hem de Instagram’a tepki gösterdi. Restle, “Merhaba Facebook ve Instagram, Hanau’da yaşanan ırkçı terör saldırısıyla ilgili yaptığımız paylaşım yönetmeliğinize aykırı öyle mi? Ciddi misiniz?” diye sordu. Restle daha sonra, Facebook’un özür dilediğini ve paylaşımın yanlışlıkla kaldırıldığını savunduklarını açıkladı ve ekledi: “Biz Almanya’da ‘ayrıcalıklı’ olduğumuzu biliyoruz. Fakat birçok kişi kendini savunamıyor. Bu değişmeli.”

Monitor programında 28 Ocak’ta yapılan özel yayında, 2020’de yaşanan Hanau’daki ırkçı saldırıda, polisin ve diğer resmi kurumların hataları sorgulanmıştı. (fy)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş