Toplum

Suudi Arabistan 2021 Haccına Hazırlanıyor

Salgına karşı attığı adımlarla pandeminin önüne büyük ölçüde geçmeyi başaran Suudi Arabistan'ın bu yıl hac için aşı şartı isteyebileceği ifade edildi.
02 Mart 2021

Koronavirüse karşı aldığı tedbirlerle salgının önüne büyük ölçüde geçmeyi başaran Suudi Arabistan, 2021 hac hazırlıklarını sürdürüyor. Birçok ülkenin olduğu gibi Suudi Arabistan’ın da hac için ülkeye geleceklerden aşı şartı isteyebileceği ifade edildi.

Okaz gazetesinin haberine göre Sağlık Bakanı Tevfik el Rebia, hac için geleceklerden aşı şartı istenmesi için talimat verdiği iddia edildi. Gazeteye göre, Mekke ve Medine’de erkenden sağlık tesisleri kurulacağını da bildiren Bakan Tevfik el Rebia; Mekke-i Mükerreme’deki sağlık tesislerini, kutsal yerleri ve Medine’deki sağlık tesislerini işletmek için gereken insan gücünü ve hac mevsimi için hacıların giriş noktalarını güvence altına almak için erkenden hazırlanılması talimatını verdi.  Habere göre 1442 yılı ve hac ve umre sezonundaki katılımcılar için Corona aşılama komitesinin oluşturulması da Bakan’ın gündeminde.

Geçen dönemlerde hac için istenen Menenjit / Dörtlü aşısının (AÇYW135) bu sene istenip istenmeyeceği ile ilgili bir açıklama ise yapılmadı.(C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş