Gündem

Alman Televizyonunda 8 Saniyelik Türkçe Fırtınası

Alman televizyonu ARD’de 8 saniyelik Türkçe sunum, ırkçıları çılgına döndürürken, büyük oranda destek de aldı. Sunucu Pınar Atalay "Alman birinci televizyonunun Tagesthemen programına hoş geldiniz. Bugün stüdyoda Pınar Atalay ve Maus" demişti.
09 Mart 2021
Alman televizyonunda 8 saniyelik Türkçe tepki ve övgü topladı

Almanya kamu yayın organı ARD televizyonunda Türkiye kökenli Pınar Atalay’ın Tagesthemen haber programını Türkçe olarak açması ırkçıları çılgına döndürdü. Ancak, ırkçılara karşı çıkan ve Tagesthemende sadece 8 saniye süren Türkçe açılışı takdir ederek övenler de oldu.

Sabah’ta yer alan habere göre sosyal medyada sunucu Pınar Atalay’a “Türkiye’ye git!” tehditleri yapıldı. Bazı ırkçılar “Türkçe Almanya’ya ait değildir’ diye tepki gösterirken, bazıları da, Almanya da GEZ diye bilinen zorunlu Radyo televizyon vergilerini geri istedikleri yazdı.

Pınar Atalay 5 Mart günü “Alman birinci televizyonunun Tagesthemen programına hoş geldiniz. Bugün stüdyoda Pınar Atalay ve Maus” şeklinde haber programını açtı. İfade, sadece 8 saniye sürdü. Pınar Atalay, 7 yıldan beri Almanya’nın birinci kanalı olarak tanınan ARD televizyonunun ana haber programı olan Tagesthemen’i sunuyor.

Turunç renkli fare, “Die Sendung mit der Maus” (Fare ile yayın) isimli programın ana karakteri ve 50 yıldır Alman televizyonunun en sevilen yüzü. Atalay “Fare”nin 50. yılını kutlamak istedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş