Yazarlar

2021 ve 2022 Almanya ve Avrupa’da Önemli Seçimlerin Yılları

2021 ve 2022 yıllarında Almanya ve Avrupa’nın bazı ülkelerinde önemli seçimler yapılıyor ve yapılacak.
19 Mart 2021

2021 ve 2022 yıllarında Almanya ve Avrupa’nın bazı ülkelerinde önemli seçimler yapılıyor ve yapılacak. Sadece Almanya’da 2021 yılında Genel Seçim, 6 eyalet seçimi ve 2 yerel seçimle toplam 9 seçim gerçekleşecek: 14 Mart’ta Almanya’nın Hessen Eyaleti’nde yerel seçimler ve aynı gün Baden Württemberg ve Rheinland Pfalz eyaletlerinde eyalet seçimleri, 6 Haziran’da Saksonya-Anhalt, 12 Eylül’de Aşağı Saksonya’da yerel seçim, 26 Eylül’de ise Genel Seçimler ve Berlin ve Mecklenburg-Vorpommern’de eyalet seçimleri gerçekleşecek. Aynı gün ise Thüringen Eyaleti’nde Eyalet Erken Seçimleri yapılacak.

Almanya’da seçim temposu 2022 yılında da devam edecek: Başta yoğun Müslüman nüfusu olduğu bilinen Kuzey Ren Vestfalya ve Aşağı Saksonya eyaletlerinde ve Schleswig Holstein ve Saarland eyaletlerinde eyalet seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleşecek.

Böylelikle 2021 ve 2022 yılları Almanya’nın 16 eyaletin 10’unda eyalet seçimi, Genel Seçimler ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Almanya’nın gelecek yıllarının siyasi atmosferini belirleyecek yıllar olacak.

Seçimlerle birlikte siyasi atmosferin belirlenmesi sadece Almanya ile sınırlı değil. Avrupa Birliği ülkelerinde de önemli seçimler yaşanıyor ve yaşanacak. Yoğun Müslüman nüfusu ile bilinen Fransa, Hollanda ve İsveç başta olmak üzere toplam 10 ülkede seçimler yapılacak.

2021 ve 2022 yıllarının Avrupa’da seçim atmosferinde geçeceği kesin. Ve son yıllardaki tecrübeler gösterdi ki, seçimlerden çıkan sonuçlar kadar seçim kampanyalarında siyasiler tarafından söylemlerin de Müslümanlara olumsuz yansımaları olabiliyor. Özellikle sağ popülist İslam karşıtı söylemlerin seçim kampanyalarında yoğun bir şekilde kullanıldığına ve bunların sonuçlarına şahit olduk.

Fakat seçimler aynı zamanda bir imkân ve fırsattır. Siyasiler, adaylar seçmenlerin istek ve arzularına daha fazla kulak verirler. Bu süreç çok sayıda sorunla karşı karşıya olan Müslümanlar tarafından özellikle dikkate alınmalı. Önemli olan Müslüman seçmen taleplerini iyi bir şekilde tanımlasın ve siyasilere bunu dinlenebilir ve kabul görücü bir şekilde aktarsın.

Böylelikle son yıllarda yapılan seçimlerde Müslümanlar ve İslam konularının sıklıkla sağ söylemlerde dışlayıcı ve aşağılayıcı bir şekilde konu edilmesine karşı koymuş olur.

Pin It on Pinterest

Paylaş