ALMANYA
Gündem

Almanya’da İnternet Ortamında Gençler Mobbing ve Cinsel Tacizden Daha İyi Korunacak

Almanya Eyaletler Meclisi, yeni Gençliği Koruma Yasası’nı onayladı. Gençler bundan böyle, mobbing, cinsel taciz ve nefret söylemlerinden daha iyi korunacak.
26 Mart 2021
Almanya Eyaletler Meclisi, yeni Gençliği Koruma Yasası’nı onayladı. @Shutterstock

Almanya’da Eyaletler Meclisi, çocuk ve gençlerin internet ortamındaki güvenlikleriyle alakalı yeni Gençliği Koruma Yasası’nı onayladı. Buna göre gençlerin internet ortamında daha iyi korunması yönünde karar alındı. Yeni yasaya göre ayrıca internet servis sağlayıcılarının, “Kaygısız katılım için önleyici tedbirler” almaları gerektiği açıklandı.

Gençler mobbing ve cinsel tacizden korunacak

İnternet servis sağlayıcılarının, yeni yasaya göre, genç internet kullanıcılarını bir ön ayar ile, mobbing, cinsel taciz ve nefret söylemlerinden korumaları gerekecek. Buna göre çocuk ve gençler, oynadıkları oyunlar ve sosyal medyada, yabancı kişiler tarafından artık kolay bir şekilde bulunamayacak.

Yeni Güvenlik Sistemleri Geliştirilecek

Bunun yanında ayrıca genç internet kullancılarına yönelik yeni güvenlik sistemleri geliştirilecek. Bu sistemler üzerinden genç kullanıcılar yardım bulabilecek. Aynı sistem üzerinden şikâyetler de dile getirilebilecek. Ayrıca velilerin de çocuklarını daha iyi yönlendirmeleri için oyun ve filmlerde tek tip yaş sınırlandırması getirilecek.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş