Almanya
Gündem

Almanya, Fransa’yı Yüksek İnsidans Bölgesi İlan Etti

Almanya’nın salgınla mücadele kurumu Robert Koch Enstitüsü tarafından hazırlanan ve düzenli olarak güncellenen koronavirüs risk listesinde komşu ülkeler ile ilgili yeni düzenlemeler yapıldı.
28 Mart 2021
Shutterstock

Almanya koronavirüs salgınının ve yeni varyantlarının yayılmasının önlenmesi amacıyla salgınla mücadele kurumu tarafından takip edilen koronavirüs risk listesini güncelledi. Buna göre yaklaşık 160 ülke riskli, yüksek insidanslı veya varyantlı virüs bölgesi olarak sınıflandırılmış bulunuyor. Son güncelleme ile birlikte Almanya’nın komşu ülkeleri Fransa, Danimarka, Avusturya’nın Tirol bölgesi ve Çekya için yeni düzenlemeler yapıldı.

ALMANYA, FRANSA’YI YÜKSEK İNSİDANS BÖLGESİ İLAN ETTİ

Salgınla mücadele kurumunun listesine göre Fransa riskli bölge olarak en düşük risk kategorisinde bulunuyordu.  7 günlük insidansın 200’ün üstüne çıkması nedeniyle, Fransa yüksek insidanslı bölge kategorisine dahil edildi. Buna göre Fransa’dan Almanya’ya gelenler 10 gün boyunca karantinada kalmak zorunda. Karantina süresi ülkeye girişten 5 gün sonra negatif test sonucu ile sonlandırılabilir.

Almanya’nın Rheinland-Pfalz ve Saarland eyaletlerinin sınırında bulunan Département Moselle bölgesinde ise daha sıkı önlemler söz konusu. Varyantlı virüs bölgesi olan Moselle’den Almanya’ya seyahat edecekleri, negatif test sonucu dahi olsa, 14 günlük karantina bekliyor.

TİROL, RİSK BÖLGESİ OLDU

Şimdiye kadar varyantlı virüs kategorisinde olan Avusturya’nın Tirol bölgesi riskli bölge kategorisine geçti. Buna rağmen son 10 günde varyantlı virüs bölgesinde bulunanlar için geçerli olan karantina ve test zorunluluğu Tirol’dan gelenler için de Paskalya sonrasına kadar devam edecek. Sınır kontrollerinin yapılıp yapılmayacağına dair henüz bilgi verilmedi.

ÇEKYA’DAN GELENLER İÇİN TEST ZORUNLULUĞU DEVAM EDECEK

Çekya ve Slovakya varyantlı virüs bölgesinden yüksek insidanslı bölge kategorisine alındı. Böylece her iki ülkeden Almanya’ya seyahat edeceklerin negatif sonuçlu koronavirüs testi ibraz etme zorunluluğu devam edecek. Almanya’ya komşu olan Çekya için sınır kontrolleri, Tirol bölgesinde olduğu gibi henüz netlik kazanmadı.

Almanya’nın bir diğer komşu ülkesi Danimarka ise riskli bölge kategorisine dahil edildi.

Türkiye kökenlilerin en çok merak ettiği ülke olan Türkiye ise salgın kurumunun listesine göre 15 Haziran 2020 tarihinden beri riskli bölge kategorisinde yer almaya devam ediyor. (fy)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş