Dünya

Kabe’de Ramazan Tedbirleri: Teravih 10 Rekat Kılınacak

Kabe ve Mescid-i Nebevî’de Ramazan ayı hazırlıkları tamamlandı. Bu sene, teravih namazı 10 rekat olarak kılınacak ve itikaf yapılmayacak. İftariyelikleri ise ancak izin verilenler dağıtacak
29 Mart 2021
Kabe ramazan ayı içın hazır hâle getirildi. Bu sene teravih namazları 10 rekat olarak kılınacak.

Ramazan ayının yaklaşması üzerine Kabe ve Mescid-i Nebevî’de çeşitli önlemler alındı. Haremeyn İdaresi Başkanı Dr. Abdurrahman Sudeys başkanlığındaki bir heyet alınan önlemleri yerinde denetledi. Kabe kurulan otomatik dezenfekte kulübeleri ile Mescid-i Nebevî’de kurulan robot dezenfektanları ve diğer önlemleri denetleyen Dr. Sudeys, hastalığa karşı diğer önlemlerin de alınacağını söyledi.

Teravih 10 Rekat Kılınacak

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bu sene Kabe ve Mescid-i Nebevî’de teravih namazı 20 rekat yerine 10 rekat olarak kılınacak. Aynı şekilde özellikle Ramazan ayının son günlerinde kılınan teheccüt namazları da 10 rekat olarak eda edilecek.

Tedbirler kapsamında bu sene itikaf yapılmayacak. İftarlık dağıtımı ise sadece izin alınarak yapılacak. İkramlarda sadece hurma, su ve kahve-çay verilecek. Yemek verilmeyecek.

Mataf (Tavaf Edilen Yer) Sadece Tavafa Açık

Alınan tedbirlere göre Kabe’de Mataf (Tavaf Edilen Yer) alanında sadece tavafa izin verilecek. Bu alanda Ramazan boyunca namaz kılınmayacak.

Aynı şekilde Kabe’ye dokunmaya ve Haceru’l-Esvedi öpmeye de yasak getirilerek, yığılmalar önlenecek.

Yaşlı ve Engelliler Ayrı Yerde Namaz Kılacak

Haremeyn idaresinin verdiği bilgilere göre, hem Kabe’de hem de Mescid-i Nebevî’de yaşlılarla engelliler kendilerine ayrılan yerde namaz kılacaklar.

Zemzem dağıtımı ise görevliler tarafından yapılacak. Günlük 100-200 bin şişe zemzem dağıtılması planlanıyor.

Eskiden olduğu gibi Kabe ve Mescid-i Nebevî’de iftarlar bu şekilde yapılmayacak.

Müzeler Açık

Kral Abdülaziz kompleksi, Mescid-i Haram Kütüphanesi ile Kur’an-ı Kerim Sergisi, Haremeyn Mekânları Sergisi ve Kutsal Kabe Örtüsü (Kisvası) için ziyaretçilere sabah 6.00 ve akşam 12’ye kadar açık kalacak.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş