Gündem

Almanya’da Okullar Paskalya Tatilinden Sonra Açılacak mı?

Almanya’da CDU Başkanı Armin Laschet, okullarla ilgili önlemlerin, ülke genelinde eyaletler tarafından ortak olarak belirlenmesi gerektiğini söyledi.
02 Nisan 2021
@Shutterstock

Almanya’da paskalya tatilinde iki hafta kapalı olan okulların, tatilden sonra açılıp açılmayacağı merak konusu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hristiyan Demokrat Birliği Başkanı Armin Laschet, gelecek haftalarla alakalı uygulanacak önlemlerin tüm ülkede geçerli olmak üzere eyaletler tarafından ortak olarak belirlenmesi gerektiğini belirtti. Bunun, okullarla ilgili uygulamalarla alakalı da geçerli olması fikrini savundu. “Eğitim Bakanlığı’ndan, hepimizin uygulayacağı bağlayıcı kurallar gelebilir.” ifadelerini kullandı.

“Gelecek Hafta Net Bir Sonuç Çıkabilir”

Okulların paskalya tatilinden sonra açılıp açılmayacağı konusuyla ilgili ise henüz herhangi bir kararın verilmediğini dile getiren Laschet, “Okul başlayana kadar ülke genelinde ortak bir karar verilmeli. Okulların, her duruma hazırlıklı olabilmesi için, bu sinyallere ihtiyacı var.” diye konuştu. Eğitim Bakanlığı’nın konuyla ilgili oylama yapacağını düşündüğünü de belirten Laschet, “Gelecek hafta sonunda okulların açılması ile alakalı net bir sonuç çıkacağını düşünüyorum.” diye ekledi.

Hükûmet müdahele edebilir

Öte yandan Almanya’da okullarla ilgili politikaların genel itibariyle eyaletlerin egemenliğinde olduğu belirtiliyor. Fakat Federal Meclis Bilimsel Hizmetler’den bir bilirkişi tarafından hazırlanan uzman raporuna göre, federal hükûmetin, enfeksiyon koruma yasası kapsamında eyaletleri, salgınla mücadele noktasında, belirli kurallara uymaya zorlayabileceği ifade ediliyor. Buna göre hükûmet tarafından okulların kapatılması konusunun da bu yasa kapsamında kararlaştırabileceği belirtiliyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş