Gündem

NSU Terör Örgütü Kurbanı Mehmet Kubaşık Anıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde, Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü tarafından öldürülen 8 Türk'ten biri olan Mehmet Kubaşık, vefatının 15. yılında anıldı.
05 Nisan 2021
Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü tarafından öldürülen 8 Türk'ten biri olan Mehmet Kubaşık, vefatının 15. yılında anıldı. (aa)

Almanya’da aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü tarafından öldürülen Mehmet Kubaşık vefatının 15’inci yılında anıldı. 4 Nisan 2006 tarihinde, Dortmund kentindeki Mallinckrodt Caddesi’nde işlettiği büfe önünde öldürülen Kubaşık’ın yaşamını yitirdiği yerde yapılan anıt önünde yapılan anma törenine kızı Gamze ile eşi Elif de katıldı.

NSU terör örgütü kurbanı olan Mehmet Kubaşık’ı anma törenine, ayrıca Türkiye’nin Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Dortmund Eyalet Milletvekili Volkan Baran, Dortmund Türk Dernekleri Platformu Sözcüsü Emre Güleç ve dernek temsilcileri de katıldı.

NSU terör örgütü 8’i Türk biri Alman ve birisi de Yunanistan vatandaşı olan 10 kişiyi katletmişti. Yargılama yapılmasına rağmen örgüt ile ilgili cevaplanamayan çok sayıda soru ortada kaldı. (c/aa)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş