Toplum

Hasene, 144 bin 159 Kumanyayı Dağıtmaya Başladı

Hasene uluslarası insani yardım derneği mazlum ve mağdurlar için topladığı 144 bin 159 kumanyayı dağıtmaya başladı. 58 ülkede yapılan dağıtıma 210 gözlemci nezaret ediyor.
06 Nisan 2021
Hasene kumanya kampanyası 58 ülkede 210 gözlemci nezaretinde devam ediyor. Resimde Cibuti'deki dağıtım görülüyor.

Uluslararası insani yardım kuruluşu Hasene’nin 2021 yılı Ramazan ayı kumanya kampanyası, kumanyaların teslimi ile devam ediyor. Binlerce bağışçının verdiği kumanyalar Ramazan ayı öncesinden başlayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya başlandı.

Hasene’den verilen bilgilere göre 2 Nisan 2021 tarihindeki duruma göre 144 bin159 kumanya bağışı yapıldı. Yüz binlerce ihtiyaç sahibine gıda ulaştırmayı amaçlayan kampanya 58 ülkede, 210 gözlemci nezaretinde yürütülüyor.

“Kumanya İle Sofralar Bereketlensin” sloganıyla yürütülen kampanya hakkında bilgi veren Hasene International Başkanı Mesud Gülbahar, dünyanın sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ve mağduriyetin yoğun yaşandığı ülke ve bölgelerdeki sıkıntıların daha da ağır olduğunu söyledi. Kumanya kampanyasına bağışta bulunanlara teşekkür eden Mesut Gülbahar bağışçıların bir kısmının kendilerinin mağdur olmasına rağmen, çok daha mağdur durumda olanları Ramazan ayı öncesi unutmadıklarını bildirdi.

“İyiliğin bir parçası olma noktasında büyük katkı yaptılar ve yapıyorlar. Bu işin dua ve bereket boyutuna inandılar. Her bir bağış, çalınan bir kapı, ziyaret edilen bir hane, sofralara konan bir kumanya paketi anlamı taşıyor.” diyen Mesud Gülbahar, kumanyaya ilişkin açıklamasına şöyle devam etti:

“Tüm gayretlerimiz gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ve bizlere emanet edilen yardımları onlara ulaştırmaktır. Bu sene kumanya kampanyası kapsamında aldığımız yardımlar ile, kumanya dağıtımının yanı sıra, aş evimizde yıl boyu ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ikramı, mobil fırınımızla sıcak ekmek dağıtımı, Avrupa’da sıcak yemek ikramı, öğrencilere gıda desteği ve kriz bölgelerinden gelen mültecilere kumanya yardımı yapacağız. Ramazan ayında ise zekât çalışmamızla mazlum ve mağdurların umudu olmaya devam edeceğiz.”

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş